Radu Mazăre cere azil politic în Madagascar

922
5
Radu Mazăre cere azil politic în Madagascar - radu1514992468-1525952672.jpg

Articole recomandate

Avocatul lui Radu Mazăre a depus, joi, la Instanța supremă, un document transmis de fostul primar al municipiului Constanța prin care acesta solicită azil în Madagascar, scrie Agerpres.


Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat în discuție un nou termen în dosarul în care Radu Mazăre este judecat, alături de fratele său, Alexandru, ocazie cu care avocatul fostului edil a depus la instanță un certificat de solicitare de azil, care ar atesta că acesta este azilant în Madagascar pe o perioadă de un an.

Tot la termenul de joi, instanța a anunțat că a sosit răspunsul transmis de DNA privind implicarea SRI în dosar. În acest context, apărătorii au solicitat un nou termen pentru a studia răspunsul procurorilor anticorupție.

Magistrații au admis solicitarea avocaților, stabilind un nou termen pentru 7 iunie.

În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și fals în declarații, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații. De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită.

Acuzațiile au legătură cu programul de construire de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța.

"Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", susțin procurorii.

Potrivit DNA, din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele deschise la o bancă din Israel. Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore deschise la bănci din străinătate.

În schimbul acestor sume, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu, respectiv inițierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Avraham Morgenstern.

Pe 30 decembrie, IGPR a anunțat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliția din Constanța pentru semnarea graficului de prezență, fostul edil informându-l pe ofițerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic, mai scrie Agerpres.



Comentează știrea

fani
10 mai 2018
un nou termen

S-a stabilit un nou termen :7 iunie douazeci-dpuazeci !Cam repede ,ce atata graba ?

Dzeu nu doarme
10 mai 2018
Totul se plateste

Draga MEDIA, nu ma refer neaparat la acest ziar, sper ca te bucuri nespus ca ai reusit in toti acesti ani, 28 la numar, sa faci din niste infractori niste vedete. Iti multumim si va uram si voua sa ajungeti tot in Madagascar, alaturi de cei pe care i-ati ridicat in slavi, pe care i-ati favorizat (art.269- CP). V-ati batut joc de oameni facandu-i sa voteze astfel de lichele.

cocos a lu base
10 mai 2018
stat mafiot

asa trbuie sa faca toti in o tara de slugi ale statului paralel. sa se pise pe tara asta de sugi cacacioase.

Sindbad
10 mai 2018
Jmeker, nu??

Vai, ce vor face acum babele si mosii scerozati de-i pupau mana penalului? Prostimea care datea din coada la vederea maimutelor in curu' gol din carele alegorice? Sa stea linistiti, ca are urmas destoinic, pus sa acopere rahatul si sa multumeasca pe aceia de au dat spagile deja, si asteapta raptul din banul si spatiul public...

DANA
10 mai 2018
CITESTE SI TU

Oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre cu subiectul INFO: cita_ct69@yahoo .com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5337 secunde