Radu Mazăre, din nou în fața Instanței

163
Radu Mazăre, din nou în fața Instanței - 02mazarelib465x39063993500-1560151119.jpg

Articole recomandate

Radu Mazăre ajunge din nou în Instanță. Astăzi are loc un nou termen în dosarul în care DNA cere 7 ani de închisoare pentru fostul edil al Constanței pentru luare de mită și încă doi pentru fals în declarații. În acest proces al locuințelor sociale, Radu Mazăre a fost achitat în prima instanță. 


Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale "Henri Coandă" - pentru  a-l ajuta pe acesta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Și fratele fostului primar al Constanței, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, și el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuințe sociale "Henri Coandă".

În primă instanță, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, în iunie 2018, să-l achite pe Radu Mazăre pentru luare de mită și să-i dea fostului primar de la Constanța o amendă de 5.000 de lei. Și fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, și în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei.

Instanța supremă a dispus achitarea și în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Radu Mazăre se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru că are de ispășit pe pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje pe litoral. Duminică i-a expirat perioada de 21 de zile de carantină și, potrivit procedurii, o comisie de la Penitenciarul Rahova trebuie să decidă luni unde își va ispăși pedeapsa fostul edil al Constanței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4891 secunde