Război în stradă între două grupări de romi din Mangalia

1161
Război în stradă între două grupări de romi din Mangalia - dc4851f871abe517bd3c0ac7a804af33.jpg
Reglările de conturi în plină stradă continuă să fie literă de lege în Mangalia. Două grupări de romi din oraș au pornit un război în toată regula, cu focuri de armă, bâte, topoare și sticle incendiare.
Totul a pornit de la o nuntă, în urmă cu o săptămână, când între doi membri ai familiilor implicate a avut loc o altercație. Nimeni nu a dat mare importanță acelui moment, însă conflictul a escaladat, degenerând în urmăriri cu mașinile, bătăi în plină stradă, focuri de arme și sticle incendiare. Numai în ultimele trei zile s-au consumat două episoade de acest gen, în urma cărora o mașină a fost distrusă și o persoană a fost internată în spital.
Dacă în noaptea de miercuri spre joi șapte indivizi, aflați în trei autoturisme, au urmărit pe străzile orașului o altă mașină în care se afla un rival, blocându-l în trafic și snopindu-l din bătaie, joi noapte confruntarea s-a reluat.
Cei șapte, însoțiți de încă două rude, s-au adunat în fața casei dușmanilor din familia rivală. Înarmați cu bâte și topoare, aceștia au coborât în fața porții, după ce au blocat strada cu mașinile, amenințând și înjurând. În momentul în care se apropiau de locuință, cei din casă au ripostat imediat și au început să arunce cu sticle incendiare și pietre în rivali și mașinile lor. La rândul lor, aceștia ar fi tras două focuri de armă, fără a fi nimeni rănit.
Până la sosirea poliției, cei nouă atacatori, identificați ca fiind Raim Iuzfir, de 34 ani, Nicolae Martin, de 36 ani, Vasile Dumitru, de 29 ani, Erol Memet, de 26 ani, Șenol Memet, de 24, Tamer Mustafa, de 26 ani, Tanior Mustafa, de 30 ani, Raim Mustafa și Marian Buruiană, au fugit, însă au fost reținuți și audiați în cursul zilei de vineri.
Polițiștii au fost anunțați despre eveniment în jurul orei 22, deplasându-se imediat la fața locului. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit faptul că ocupanții autoturismelor le-au adresat amenințări verbale persoanelor prezente, care, temându-se că aceștia se vor apropia de locuința lor, au aruncat cu mai multe sticle incendiare în direcția celor trei autoturisme, moment în care ocupanții acestora au ripostat executând două focuri de armă. Tot în această zonă, pe carosabil a fost identificat un tub cartuș metalic de culoare galbenă, calibru 9 mm, provenind de la un pistol cu gaze.
Potrivit polițiștilor, joi seară, între cele două grupuri implicate nu a avut loc efectiv nicio agresiune fizică, iar prin aruncarea sticlelor incendiare și folosirea pistolului nu a fost vătămată nicio persoană.
Echipajele Poliției Mangalia au acționat în zonă pentru aplanarea stării tensionate, luându-se măsuri de suplimentare a dispozitivului de siguranță publică cu două echipaje de jandarmi și șase polițiști de frontieră.
În zona comiterii faptei, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, o patrulă a Poliției Mangalia și un echipaj de jandarmi au acționat până în jurul orei 6.
Vineri, polițiștii au reușit să îi găsească pe opt din cei nouă agresori, pe care i-au audiat timp de mai multe ore. De asemenea, au fost duși pentru audieri și opt membri ai celeilalte grupări, fiecare tabără susținând o cu totul altă poveste.
Primii spun că s-ar fi aflat acolo întâmplător, că doar treceau cu mașinile prin zonă când au fost atacați cu sticle incendiare și bâte, în timp ce ceilalți susțin că cei nouă au încercat să intre peste ei în casă și au fost nevoiți să se apere.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor urmând a se stabili gradul de participare al tuturor celor implicați în acest eveniment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8032 secunde