Razie a polițiștilor la magazinele de vise

443
Razie a polițiștilor la magazinele de vise - 0d892db620a99268d105ca5490d94d13.jpg
La numai o zi de la intrarea în vigoare a ordonanței care interzice comercializarea și producerea de substanțe etnobotanice, Poliția Română a declanșat acțiuni complexe pentru verificarea magazinelor care comercializează plante etnobotanice sau pun la dispoziție spații în vederea comercializării acestora. Drept urmare, 1.400 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, ordine publică și investigarea fraudelor, precum și comisari ai Gărzii Financiare și inspectori ai Direcțiilor de Sănătate Publică au început încă de luni seara să verifice magazinele care comercializau și produceau substanțe etnobotanice. Astfel, au fost controlate 270 de unități găsite deschise, de la care au fost ridicate produse în valoare totală de peste 1.500.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.500 de lei. Potrivit Poliției Române, din cele peste 400 de unități identificate 336 sunt magazine, iar restul sunt magazine virtuale și spații de depozitare a unor astfel de substanțe.
Și la nivelul județului Constanța s-a desfășurat, luni seara, o acțiune comună a ofițerilor din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, polițiști BCCOA Constanța, polițiști de frontieră și comisari ai Gărzii Financiare Constanța pentru combaterea comercializării și consumului de plante etnobotanice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, polițiștii au identificat 49 de magazine care se ocupau cu vânzarea unor astfel de produse. În urma controalelor s-a constatat că cele mai multe dintre acestea erau deja închise. Doar într-un magazin din Mangalia, polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor patru țigări și două plicuri care urmează a fi expertizate în condiții de laborator pentru a se stabili dacă conțin substanțe sau plante interzise.
Oamenii legii anunță că astfel de acțiuni de verificare vor continua în următoarele zece zile. Totodată, polițiștii atrag atenția că, începând din această săptămână, este interzisă comercializarea și consumul plantelor și substanțelor considerate "droguri ușoare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Februarie 2010
Stire din Eveniment : Microbuzele groazei
Marţi, 16 Februarie 2010
Stire din Eveniment : A luat flagrantu-n glumă!
Pagina a fost generata in 2.3976 secunde