RAZIE ÎN COSTINEȘTI. Polițiștii au confiscat SUVENIRURI CONTRAFĂCUTE!

214
RAZIE ÎN COSTINEȘTI. Polițiștii au confiscat SUVENIRURI CONTRAFĂCUTE! - 23iuliecostinesti-1595506118.jpg

Articole de la același autor

Polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și descoperirii faptelor antisociale, în ceea ce privește domeniul proprietății intelectuale și contrafacerii, pe raza stațiunii Costinești.


Scopul acestor acțiuni a fost depistarea persoanelor fizice și a agenților economici care comercializau fără drept produse care purtau însemnelor unor mărci protejate, creându-se în acest mod prejudicii titularilor drepturilor de autor. 


În acest context, polițiști de investigare a criminalității economice au întocmit 11 dosare de cercetare penală, cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prevăzută de art. 90 alin. (1) lit. (b) din legea nr. 84/1998, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.


Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, produse textile, jucării, poșete și suveniruri, care poartă însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 23.000 de lei.


Totodată, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 130.000 lei, dintre care: 4 sancțiuni la H.G. nr. 699/2012, 16 la O.G. nr. 21/1992 și o sancțiune la Regulamentul U.E. nr.1007/2011 privind denumirile fibrelor textile și etichetarea corespunzătoare și marcarea compoziției fibroase a produselor textile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7633 secunde