Recuperarea taxei auto și a timbrului de mediu poate fi făcută și fără dovada plății

1300
1
Recuperarea taxei auto și a timbrului de mediu poate fi făcută și fără dovada plății - recuperarea1-1507563453.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a completat OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

Astfel, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată, vor fi reglementate două noi situații specifice în operațiunea de restituire a sumelor achitate către Fondul pentru mediu și vor fi reglementate unele prevederi legislative, pentru a evita blocarea restituirii sau interpretări diferite ale prevederilor actuale de către personalul care are atribuții să le aplice.

Noile prevederi vin în sprijinul persoanelor îndreptățite să li se restituie sumele achitate către Fondul pentru mediu, dar care se află în imposibilitatea de a anexa dovada plății acestora, în copie sau original. În cazul în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plății, ANAF va verifica existența acestui document în baza de date.

De asemenea, va fi reglementată și corectată situația în care o persoană să fi plătit taxa, dar să nu fi înmatriculat autovehiculul respectiv, drept pentru care să nu poată atașa la cererea de rambursare a taxei copii ale cărții autovehiculului și certificatului de înmatriculare.

În acest caz, cererea de restituire va fi însoțită de documentul de plată, în original, care confirmă plata taxei neutilizate, document care are înscrisă mențiunea "taxă neutilizată" și care este semnat și ștampilat de către persoana desemnată din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule.

Totodată, prin Ordonanța de Urgență adoptată, se corelează unele prevederi în instituirea termenului de 120 de zile pentru restituirea sumelor stabilite de instanțe prin hotărâri judecătorești. Mai exact, sumele stabilite prin hotărârile judecătorești se restituie astfel: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante, provenite de la autovehicule, se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018; timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Comentează știrea

Gigi
10 octombrie 2017
Taxe restituita partial

Ce se intampla cu cei care au depus deja actele de anul trecut si li s-a promis ca va fi achitata taxa in 5 rate (in cinci ani consecutivi? S-a platit prima rata iar apoi s-a sistat anul acesta . Mai trebuie depusa alta documentatie sau nu?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde