Referendum 2018. Două zile de vot, sute de polițiști și jandarmi mobilizați

426
Referendum 2018. Două zile de vot,  sute de polițiști și jandarmi mobilizați - fotofondreferendum2-1538755054.jpg

Articole recomandate

Week-end-ul acesta, românii sunt așteptați la vot să-și spună părerea despre modificarea Constituției. Referendumul se va desfășura sâmbătă și duminică. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot și au fost realizate 95.570 de ștampile cu mențiunea votat. La Constanța, cele mai multe secții de votare sunt în unități de învățământ.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

"Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența polițistului, pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. În acest context, precizăm că peste 230 de polițiști vor asigura paza și protecția la 119 de secții de votare, dintre cele 556 ce se vor constitui pe raza județului Constanța, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI", explică purtătorul de cuvânt al PSIJ Constanța, agent de poliție Cristina Vasile.

De asemenea, aproximativ 300 de polițiști se vor afla în stradă, în perioada 6 - 7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine și liniște publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la cerere, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție la evenimentele semnalate, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 90 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, aproximativ 60 de polițiști și 100 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, în locurile unde acestea sunt depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va avea în responsabilitate 124 de secții de votare dispuse în 61 de locații, unde vor fi prezenți peste 250 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Unde puteți face sesizări

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Aproximativ 450 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Totodată, peste 300 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor asigura paza și supravegherea a 160 de secții de votare dispuse în 102 de locații aflate în zona de competență a județului Constanța.

"Recomandăm populației să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la 112 sau celui mai apropiat polițist!", recomandă reprezentanții IPJ Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Octombrie 2018
Stire din Eveniment : Eu merg la Referendum!
Pagina a fost generata in 2.3779 secunde