"Refuz să devin o victimă!". Campanie de conștientizare a riscului traficului de carne vie

298

Articole de la același autor

"Să nu aveți încredere în oameni, mai ales în necunoscuți, căci în ziua de astăzi lumea este rea!". Acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiștilor după ce a reușit să scape din ghearele proxeneților.

Numai anul trecut, în atenția specialiștilor de la filiala Constanța a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanța, au ajuns 18 tinere constănțene, victime ale traficului de persoane. Tocmai de aceea, în cursul zilei de miercuri, 14 noiembrie, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Primăria comunei Cumpăna au pornit o campanie de informare asupra riscului tinerilor de a cădea victimă a traficanților de carne vie.

Cu acest prilej, a fost semnat un protocol de colaborare ale cărui obiective sunt prevenirea infracțiunilor, prevenirea abandonului școlar, prevenirea violenței în școli. De asemenea, tinerii din localitate au fost invitați la o acțiune de informare și conștientizare, intitulată "Refuz să devin o victimă!".

La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Constanța, precum și ai Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul regional Constanța, directori ai școlii și ale celor două grădinițe din localitate.

Campania "Refuz să devin o victimă!" își propune să lupte împotriva violenței și traficului de persoane. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust și Europol. Autoritățile europene atrag atenția și asupra numărului tot mai mare de minori exploatați în străinătate. Cei mai mulți copii provin din țara noastră și sunt de etnie rromă. Și tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane.

Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător de până la 3.000 de euro pe lună, în condițiile în care în România se câștigă de zece ori mai puțin. Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.52 secunde