Regimentul 307 Infanterie Marină, unic datorită organizării, mediului de acțiune și specificului amfibiu

2781
Regimentul 307 Infanterie Marină, unic datorită organizării, mediului de acțiune și specificului amfibiu - x-ziua-infanteriei-marine3-1680355403.jpg

Articole de la același autor

Militarii Regimentului 307 Infanterie Marină au sărbătorit, sâmbătă, 1 aprilie, 83 de ani de la înființarea primului batalion de infanterie marină din țară, când prin Înaltul Decret Regal nr. 635, pentru apărarea litoralului, pe lângă Regimentul de Geniu Marină și Divizionul de Artilerie de Coastă, s-a constituit Batalionul de Infanterie Marină, la data de 1 aprilie 1940.

Regimentul 307 Infanterie Marină reprezintă unica forță specializată, dotată și instruită capabilă să execute supravegherea și securitatea raioanelor de coastă (litoral), lagunară și de delta, precum și neutralizarea forțelor amfibii și aeromobile / aeropurtate ale inamicului în zona de responsabilitate.

Regimentul are în compunere subunități de infanterie marină, cercetare, lunetiști, aruncătoare, antiblindate, geniu, comunicații, logistice și subunități de nave de sprijin.

Organizarea, mediul de acțiune și specificul amfibiu al Regimentului 307 Infanterie Marină îi conferă acestei structuri un caracter de unicitate.

Infanteriștii marini reprezintă arma specializată a Forțelor Navale, destinată executării acțiunilor tactice terestre, fluviale și amfibii, în scopul apărării și siguranței zonei costiere, precum și a elementelor de infrastructură critică din această zonă.

Structurile de infanterie marină au trecut prin mai multe reorganizări, determinate de schimbările contextului politic și militar. S-au dezvoltat, și-au diversificat gama de misiuni și au parcurs un amplu proces de modernizare, ajungând astăzi să fie o forță de elită a Armatei României.

Prin devotament și curaj, prin muncă susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini și-au câștigat, în timp, respectul cuvenit, făcând dovada faptului că sunt oameni hotărâți și coezivi, care au reușit să iasă cu fruntea sus din orice misiune.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9312 secunde