Registrul integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni va deveni operațional. Ce informații conține

200
Registrul integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni va deveni operațional. Ce informații conține - 36840318283378109476578331809660-1692539642.jpg

Articole de la același autor

Registrul integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni – ROARMIS va deveni operațional până la sfârșitul anului.
Anunțul a fost făcut recent de către ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.


„În România, de-a lungul anilor, recuperarea prejudiciilor a fost un simplu deziderat. S-a pus accentul pe condamnarea persoanelor respective, dar recuperarea prejudiciului a lăsat de dorit. (…) S-a realizat deja un pas important. (…) S-a creat o aplicaţie informatică numită ROARMIS, care înseamnă Registrul integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni, aplicaţie care va deveni operaţională în acest an şi care include date şi informaţii pentru a putea fi identificat bunul, pentru a putea vedea care este autoritatea care a dispus măsura asigurătorie şi tipul de infracţiune care a stat la baza emiterii ordonanţei, hotărârea de instituire a sechestrului, ş.a.m.d.


Deci va fi practic o aplicaţie prin care transparentizăm procesul de recuperare a creanţelor şi vom putea să generăm şi statistici fiabile pentru urmărirea procesului de recuperare a acestor creanţe”, a declarat Gorghiu.


Potrivit acesteia, statul trebuie să depună toate eforturile pentru a recupera prejudiciile rezultate din infracţiuni, „pentru că nerecuperarea acestora afectează întreaga societate”.


Aplicaţia ROARMIS a fost dezvoltată de către Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8887 secunde