Reguli noi după tornada din Călărași. RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo

315
Reguli noi după tornada din Călărași. RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo - furtunafulgere-1556798222.jpg

Articole recomandate

Tornada care a luat prin surprindere autoritățile schimbă regulile sistemului Ro-Alert. Astfel, populația va primi mesaje cu privire la fenomene meteorologice periculoase. Decizia a fost luată după întâlnirea de joi dintre șefii DSU și ANM.


"RO Alert e un sistem nou implementat. Există lucruri de perfectat legislativ. Avem ordonanța în curs de avizare. Noi nu am așteptat legislația să fie emisă. Ce am stabilit este un număr de situații, precum vijeliile cu risc major de a se transforma în cod roșu, sau să aibă impact major, căderi de grindină de dimensiuni mare, alte sisteme care ne informează și noi putem emite mesaje RO ALERT în zona respectivă. Instalarea unui hotline, un telefon dedicat între dispecerul de la centrul național de prognoza meteo și IGSU. Legislația trebuie să fie modificată, în relație și cu RO Alert, și cu aplicația DSU, numai că măsurile pe care le luăm nu vor aștepta modificarea legislației", a declarat, joi, Raed Arafat.

Reamintim că un autocar cu 39 de persoane a fost luat pe sus de o tornadă, apoi s-a răsturnat, pe autostrada A2, în zona localității Drajna, județul Călărași. Incidentul s-a petrecut pe 30 aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3059 secunde