Respectarea regulilor de circulație salvează vieți

1002
Respectarea regulilor de circulație salvează vieți - politia213566548781358155264-1359544186.jpg

În 2012, pe drumurile din județul Constanța s-au produs 1.277 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 88 de persoane și au suferit vătămări corporale alte 1.500 de persoane.

Principalele cauze de producere a acestor accidente au fost indisciplina pietonală (traversare neregulamentară, pietoni pe partea carosabilă), neacordarea de prioritate vehiculelor, neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară, viteza neadaptată la condițiile de drum.

Deși Serviciul Rutier Constanța a sporit activitățile de supraveghere și control al traficului rutier, precum și cele de informare și educație rutieră, preîntâmpinarea unor astfel de evenimente se poate realiza în primul rând prin adoptarea unui comportament preventiv, de către toți participanții la traficul rutier.

Obligația respectării regulilor de circulație revine tuturor participanților la traficul rutier fie în calitate de conducători auto, mopediști, bicicliști și nu în ultimul rând pietoni.

"Serviciul Rutier Constanța recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic, să respecte viteza maximă legală admisă pe sectorul de drum pe care circulați, să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere indiferent dacă este vorba despre pietoni sau vehicule, să aibă atenție sporită la efectuarea depășirilor, să nu se angajeze în efectuarea de depășiri neregulamentare, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice și să evite orice altă preocupare care v-ar putea distrage atenția în timpul condusului.

De asemenea, recomandăm pietonilor să traverseze strada numai la culoarea verde a semaforului electric, prin lucruri marcate cu indicator de trecere pentru pietoni sau pe la colțul intersecției, să se asigure că pot traversa în siguranță. În plus, când traversați strada pe la semafor, așteptați culoarea verde și supravegheați copiii în permanență, nu le permiteți să se joace pe carosabil", a declarat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : AMENINȚAREA CU BOMBĂ este falsă!
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Hoț prins de polițiști
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Situația traficului rutier
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Marfă confiscată de vameși, la Agigea
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Recomandările pompierilor pentru ger
Pagina a fost generata in 1.4614 secunde