Rețea de obținere a creditelor bancare cu documente false, destrămată de polițiști

1249

Articole de la același autor

Ofițerii Serviciului Investigarea Fraudelor cercetează, în stare de libertate, o grupare infracțională compusă din Belgin Rustem, de 40 de ani, Engi Rustem, de 33 de ani, Ionuț Sebastian Dumitrescu, de 25 de ani, Manole Raicu, de 24 de ani, Nicușor Geangu, de 31 de ani, Dan Andrei Stroie, de 21 de ani și Alexandru Gorga, de 29 de ani, toți din Constanța, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în inscrisuri sub semnatură privată, uz de fals și folosirea de instrumente oficiale false. Prejudiciul creat depășește 800.000 lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, în perioada septembrie 2008 - ianuarie 2009, în mod repetat, suspecții au racolat mai multe persoane de pe raza județului Constanța, cărora le-au întocmit mai multe seturi de documente (contracte individuale de muncă cu ștampilele ITM Constanța și adeverințe de venit) ce atestau în mod nereal calitatea de salariați în cadrul unor societăți comerciale.
În dimineața de 7.01.2009, 18 polițiști din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor împreună cu lucrătorii DIICOT, jandarmii din cadrul IJJ Constanța și echipele de intervenție ale GIPN au organizat, pe raza municipiului Constanța, în mod simultan, șase percheziții la domiciliile suspecților.
În urma efectuării cercetărilor, față de Belgin Rustem, Engi Rustem, Ionuț Sebastian Dumitrescu și Nicușor Geangu s-a luat măsura reținerii, dar Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus față de ei măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0188 secunde