Rețea de sacrificare și comercializare ilegală a animalelor, destructurată
Articole recomandate
O persoană din Satu Nou a suferit arsuri pe față și pe mâini, fiind transportată la spital
23 Aprilie 2024
Reținut pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive
23 Aprilie 2024
Instruiri pentru cutremur în școlile din Constanța
23 Aprilie 2024
Oficial de la autorităţi. Ce amendă a primit şoferul care a circulat cu maşina în zona pietonală de pe strada Ştefan de Mare
23 Aprilie 2024
Lucrători ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj și ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj au destructurat, în noaptea de joi spre vineri, o rețea prin intermediul căreia se sacrificau și comercializau ilegal animale.
Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat vineri că peste 200 de kilograme de carne a fost reținută și urmează să fie distrusă.
"DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acțiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor. Este vorba de o situație în care s-au sacrificat ilegal două ovine și o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranșarea, manipularea și alte operațiuni au avut loc în condiții neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară și fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situației și urmează să stabilim sancțiunile care se impun", a precizat Ioan Oleleu.
El a mai spus că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranșate și dezosate, carnea urmând să fie livrată unei unități pentru o masă de 200 de persoane.
Ioan Oleleu a adăugat că rețeaua respectivă era în vizorul DSVSA de circa trei luni.
"DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acțiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor. Este vorba de o situație în care s-au sacrificat ilegal două ovine și o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranșarea, manipularea și alte operațiuni au avut loc în condiții neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară și fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situației și urmează să stabilim sancțiunile care se impun", a precizat Ioan Oleleu.
El a mai spus că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranșate și dezosate, carnea urmând să fie livrată unei unități pentru o masă de 200 de persoane.
Ioan Oleleu a adăugat că rețeaua respectivă era în vizorul DSVSA de circa trei luni.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016