Rețea de trafic de persoane, deferită magistraților

277

Articole recomandate

Cinci persoane au fost trimise în judecată în lipsă de procurorii DIICOT, sub acuzația de trafic de persoane în vederea exploatării la muncă, în cazul românilor sechestrați, anul trecut, la o fermă agricolă din Spania.
Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Te-rorism s-a dispus trimiterea în judecată în lipsă a lui Ionel Matei, Marian Cristea, Dănuț Cristea, Constantin Florin Curt și Vasile Curt, pentru inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat și săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării la muncă.
Procurorii susțin că această grupare de crimă organizată a recrutat, în vederea exploatării prin muncă, 24 de cetățeni români de pe raza județelor Giurgiu și Con-stanța și a municipiului București, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă bine plătit în domeniul agriculturii, la cules de măsline, în Spania. Totodată, membrii grupării le mai promiteau asigurarea transportului, condiții decente de cazare și masă, precum și plata a 4-5 euro pentru fiecare lădiță de măsline. În Spania, oamenilor li s-au luat actele de identitate și au fost duși pe o plantație de măslini, unde au constatat că nu există locurile de cazare ce le fuseseră promise în țară, fiind nevoiți să-și improvizeze niște corturi din resturi de materiale de construcții și folii de celofan. Drept hrană li se serveau conserve expirate și mezeluri de la groapa de gunoi.
Potrivit procurorilor, victimele care protestau erau deseori lovite și amenințate cu acte de violență, astfel că era menținută o permanentă stare de teroare. Din cauza acestor condiții, profitând de neatenția supraveghetorilor, părțile vătămate au reușit să fugă și să ia legătura cu autoritățile române de la Consulatul României din Sevilla, cerând sprijin pentru a fi retrimise în țară și a se lua măsurile legale împotriva celor responsabili pentru situația creată.
Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9289 secunde