Revelion cu focuri de armă în Constanța

891
Revelion cu focuri  de armă în Constanța - 15novarmebilecauciuc135299031313-1357167323.jpg
Constănțenii deținători de arme nu se jenează să facă uz de ele atunci când se simt amenințați sau când vor să-și intimi-deze adversarii. În ultimele zile ale lui 2012, în județul Constanța au avut loc două inci-dente în care participanții au recurs la arme. 


Primul a avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie, în zona Sălii Sporturilor, în urma unei neînțelegeri în trafic. Doi șoferi s-au luat la harță, pe fondul neacordării priorității în trafic; unul dintre ei și-a chemat și un amic în ajutor, iar acesta a venit înarmat cu o armă neletală, cu gaze. Ba chiar, enervat respectivul a apăsat pe trăgaci înspre cel care i-a supărat amicul. Potrivit polițiștilor, verificările au evidențiat că "pistolarul" deținea arma legal, iar cel asupra căruia s-a tras nu ar fi dorit să depună plângere penală.

Un alt incident în care s-a făcut uz de armă a avut loc în noaptea de Revelion, la Năvodari. Protagoniștii, câțiva tineri din localitate, au băut într-un bar și s-au îmbrâncit pe ringul de dans. În cele din urmă, conflictul a fost mutat în fața localului și risca să ia proporții când unul dintre tineri l-a lovit pe unul din gașca adversă.

Pentru a scăpa de represalii, tânărul s-a refugiat într-o mașină parcată în apropierea barului și, pentru a-și intimida adversarii, a tras trei focuri în aer cu pistolul cu gaze pe care-l avea în autoturism. 
Ambele cazuri au intrat în atenția polițiștilor de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Toxice, care vor stabili dacă protagoniștii au făcut uz de armă în condițiile legii sau dacă le vor retrage dreptul de a deține un pistol, fie el și neletal. 


Sfârșit de an caracteristic în ton cu moda infracțională

Se poate spune că, din acest punct de vedere, al folosirii armelor, sfârșitul de an a fost unul caracteristic anului 2012, în con-dițiile în care inclusiv polițiștii au remarcat, anul trecut, o creștere a numărului infracțiu-nilor în care au fost folosite pistoalele.

"Legea este prea permisivă, în acest moment, cu cei care pot deține arme letale. La fel, și în cazul armelor de auto-apărare, cu gaze sau bile de cauciuc. Se obțin mult prea ușor. Dacă s-ar face o statistică privind situațiile în care au fost folosite armele neletale pentru auto-apărare și cele în care au fost utilizate aiurea, balanța se va înclina în favoarea ultimelor. Nu credem că situația socială actuală impune emiterea de astfel de arme, în condițiile actuale ale legii", au atras atenția polițiștii constănțeni, anul trecut, în urma incidentelor armate care au avut loc (jaf armat la un magazin din cartierul Km 4 - 5, jaf armat la banca Intesa Sanpaolo Bank, în ambele situații autorii au folosit un pistol de jucărie).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4696 secunde