REVIN camerele fixe cu RADAR. Poliția Rutieră face razii. HARTA RADARELOR FIXE

371
REVIN camerele fixe cu RADAR. Poliția Rutieră face razii. HARTA RADARELOR FIXE - hartaradarelorfixe40261800-1342958648.jpg
Camerele fixe, dotate cu radar, vor supraveghea din nou traficul rutier de pe șosele, a anunțat șeful Direcției Rutiere din Poliția Română. Această măsură este cerută de Uniunea Europeană și ar putea intra în vigoare din toamnă


În acest moment, camerele fixe funcționale de pe șoselele din România, cu excepția DN 1, pe sectorul București-Brașov, detectează alte nereguli de circulație, precum neacordarea de prioritate sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului. O altă măsură va fi introducerea permisului de conducere pentru mopede.

Zeci de amenzi la sfârșitul săptămânii

Zece sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.540 lei au fost aplicate în urma verificărilor făcute de Direcția Rutieră și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la sfârșitul lunii iunie, abaterile comise în trafic fiind înregistrate audio-video.

Verificările s-au desfășurat în trafic interjudețean, pe DN2, DN3 și DN5 și au fost inițiate ca urmare a sesizărilor cetățenilor privind gradul de siguranță rutieră oferit de autovehiculele destinate transportului public de persoane, datorat nerespectării normelor rutiere de către conducătorii acestor vehicule, transportului de persoane peste capacitatea prevăzută în certificatul de înmatriculare, precum și nerespectării locurilor special destinate îmbarcării/debarcării pasagerilor, informează IGPR, citat de Newsin.

Echipele comune de control au acționat pe traseele stabilite, prin supravegherea modului de deplasare și a activității desfășurate de către conducătorul auto, din interiorul autovehiculului, concomitent cu înregistrarea audio-video a abaterilor comise în trafic.

În cadrul activităților derulate au fost depistați patru conducători auto care vorbeau la telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculului, trei conducători auto care nu au utilizat centura de siguranță, două cazuri în care au transportat mai mulți pasageri decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare și un caz în care lipsea plăcuța care să indice tipul de traseu efectuat și numele operatorului de transport.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier între Agigea și Lazu
Pagina a fost generata in 2.3931 secunde