ROMÂN RĂPIT DE JIHADIȘTI. Primul mesaj VIDEO al răpitorilor adresat Guvernului român

163

Articole recomandate

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie, într-un mesaj audio semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, și care a fost difuzat, aseară, de agenția mauritană Al-Akhbar, relatează AFP. 


Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățenului român răpit analizează știrea cu privire la mesajul audio care-l privește pe cetățeanul român, a anunțat ministerul român de Externe, într-un comunicat de presă. "Autoritățile române competente verifică în regim de urgență veridicitatea informațiilor prezentate în știrea de presă, inclusiv a mesajului audio", se mai spune în comunicat. 


"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul", se mai menționează în înregistrare, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, notează AFP, citată de realitatea.net.



Reamintim că românul, ofițer de securitate într-o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Nigerul și Mali, a fost răpit pe 4 aprilie de către persoane înarmate care purtau turbane, o răpire care nu a făcut anterior obiectul niciunei revendicări considerate credibile.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 05 Aprilie 2015
Stire din Actual : ROMÂN RĂPIT DE TERORIȘTI!
Pagina a fost generata in 0.5473 secunde