Român ucis de o avalanșă în Alpi. Tânărul a fost îngropat în zăpadă

390
Român ucis de o avalanșă în Alpi. Tânărul a fost îngropat în zăpadă - img-1618386992.jpg
Tragedie lângă Mallnitz, o stațiune aflată în districtul Spittal an der Drau din Carintia, Austria. Un român de 36 de a murit marți dimineață, după ce a fost surprins de o avalanșă în Alpi. Iubita lui, o tânără de 22 de ani din Linz, a scăpat teafără, relatează Observatornews. 


Potrivit informațiilor oferite de polițiști, ceri doi erau cazați la Cabana Celler, aflată la peste 2.200 metri altitudine, în Valea Seebach. Românul și partenera lui au început să coboare pe placă, moment în care s-a pornit o avalanșă. Tânărul a fost surprins de zăpadă, prăbușindu-se 600 de metri, pe un teren abrupt.


Publicația austriacă Nön scrie că trupul său neînsuflețit a fost recuperat cu elicopterul Poliției. Iubita românului, care se afla 15 metri în spatele lui, a scăpat nevătămată și a dat alarma. Fata a suferit un șoc sever și a fost transportată cu elicopterul medical la spital. Vântul puternic a făcut operațiunea de salvare mult mai dificilă. La operațiune au luat parte trei elicoptere, 23 de salvatori montani, mai mulți ofițeri de poliție alpini și echipa de intervenție a Crucii Roșii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.354 secunde