România, armată NATO? Vrem tehnică de miliarde de euro, dar ne plătim soldații cu bani de semințe. Un militar român câștigă de 10 ori mai puțin decât unul din Olanda

89489
10
România, armată NATO? Vrem tehnică de miliarde de euro, dar ne plătim soldații cu bani de semințe. Un militar român câștigă de 10 ori mai puțin decât unul din Olanda - 1-1485417044.jpg

Articole de la același autor

România, armată NATO? Vrem tehnică de miliarde de euro, dar ne plătim soldații cu bani de semințe

România este de 13 ani membră NATO, timp în care țara noastră a tot încercat să-și alinieze tehnica, dotările și pregătirea soldaților la standardele Alianței. În discursurile lor, generalii vorbesc de o mare familie a NATO, unde toată lumea are drepturi, dar și obligații. În realitatea, însă, discrepanțele dintre armata română și celelalte partenere sunt imense, plecând de la dotări și până la salarizare.

Dacă în privința dotărilor se fac eforturi susținute (avioane de luptă, tancuri, elicoptere și mai nou corvete), în privința resursei umane nimeni dintre conducători nu pare să dea doi bani. Și nu mă refer aici musai la salariile ofițerilor, cât mai ales la cele ale militarilor de la talpa Armatei, care pleacă lună de lună acasă cu mai puțini bani decât un angajat de la salubriate.

Pe site-ul NATO este publicată lista salariilor din armatele Alianței (nu sunt toate), de unde se vede clar prăpastia dintre militarii români și colegii lor din alte țări.

Spre exemplu, în Armata Belgiei, salariul maxim este de 10.500 euro, minim 2.448; Germania - maxim 11.160, minim 2.420 euro; Spania – 10.360 euro maxim – 1859 euro minim; Danemarca – 14.000 euro maxim, 2.300 euro minim, Marea Britanie – 9.366 lire maxim – 1.965 lire minim; Grecia – 9.550 euro maxim – 1254 euro minim; Italia - 11.144 euro maxim – 2.275 minim; Olanda – 11.248 euro maxim, 2.300 euro minim; Norvegia – 13.700 euro maxim – 2600 minim; Polonia – 7.500 euro maxim, 720 euro minim; Portugalia – 8.900 euro maxim – 1.275 euro minim; Turcia – 3.314 euro minim, 611 euro minim; USA – 13.204 dolari maxim – 2.400 dolari minim.

La polul opus, deși nu apar în statisticile NATO, Bulgaria și România împart "faima" sărăciei. În armata română, salariul maxim ar atinge maxim 3.000 euro, în timp ce venitul minim ar fi sub 300 euro. La acestea se adaugă unele sporuri, diurne și alte beneficii prevăzute de legile românești.

Click AICI pentru a vedea lista salariilor din armatele NATO!

Comentează știrea

Ioan Teudan
26 ianuarie 2017
Nu dezinformati !

Atentie , nu sunt soldati , toti sunt militari si au grade diferite !

ig
27 ianuarie 2017
rasp

Au destul pt cat muncesc ei , daca nu le convine sa de duca la privat să vadă ce înseamnă să muncești cu adevarat

Dragnea
27 ianuarie 2017
Sunteți toți niște mincinoși !!!

Ala este salariu brut , dar au si sporuri , au normă de hrană, li se dă bani pentru a sta cu chirie , nu sunt plătiti chiar asa prosti cum dramatizati voi , si marea majoritate a românilor câstiga salariul minim pe economie , dacă casrigam si noi ca olandezii si militarii erau plătiti ca olandezii , dacă nu le convine să se inroleze in armata olandeză , si eu vreau să castig ca un olandez si eu îmi risc viata zilnic la muncă si eu plătesc taxe la stat ca unii să ia niste salarii mai frumoase ca ale noastre de multe ori , dar voi ăstia din mas media mâncati rahat zilnic si bagati zâzanie intre noi.

Gigi
27 ianuarie 2017
Dezinformare

Dezinformare totala. De ce nu va documentati mai bine?. Salariile de acolo sunt salarii de civil (NIC) in cadru NATO in diferite state membre. Nicidecum salariul de militar. Dupa cum vedeti sunt grade de civil.

Un militar
27 ianuarie 2017
Prost e dragnea

Dragnea,tu ce faci de îți riști viața? Ce faci tu pentru țară? de câte ori ai fost chemat de acasă la muncă?De câte ori ai plecat cu săptămânile de acasă? De câte ori nu ți S-A dat voie să părăsești localitatea de domiciliu? analizează și apoi mai vb.

sony
28 ianuarie 2017
Armata Română este plătită FOARTE PROST !!!!!!!

Cei care comentați că militarii sunt plătiți bine față de la privat vă înșelați amarnic știți ce salariu am eu după 15 ani de armată și 20 ani vechime totală în muncă? 1150 lei iar norma de hrană avem misiuni și aplicații acolo se duce.Ce faceți voi la patron când noi plecăm în aplicații și dormim în corturi mucegãite?De ce nu veniți în armată să beneficiați de salariile fabuloase de care vorbiți?Nu vă uitați la salariile mai marilor din armată.Nu aveți dreptate deloc!!!!!!

Da da
29 ianuarie 2017
Mister elucidat

Pai voi comparati salariile din Romania cu cele.din Olanda? :)))))) hai sa va zic un secret...peste tot sunt salarii de 10 ori mai mari fata de salariile din Romania..privat sau nu...vreti salarii de 10 ori mai mari?angajati-va in Olanda..

Anonim
30 ianuarie 2017
basme

Si in armata tot la patron muncesti. Si este de munca. Nu ca pe santier dar pe aproape. De cate ori am petrecut sarbatorile la post? Dezastre naturale cand militaurul baga lopata si carca si ''sinistratul'' sta in carciuma? Sporuri la salariu? Fals,iei salariu minim cu tot cu sporuri,asa le calculeaza ''finantistii''. Daca pornea salariu de la minim si se adaugau sporurile mai ajungeai la o suma decenta. Asta e armata. Nu basme

Gheorghe
15 februarie 2017
Ostirea romana

Ne apara tara sau e trimisa in alte tari sa ucidă sau sa fie ucizi in războaie ce nu ne aparțin .

Florin Adrian
6 martie 2017
soldati sau mercenari ?

In zia de asta nu ii mai obliga nimeni sa mearga in armata , sa isi schimbe meseria , sau daca simt nevoia de a ucide si nu se pot abtine exista variata legiunilor straine unde daca esti capabil esti platit mai bine ca un rege. Avand in vedere salariile foarte mici ale doctorilor si profesorilor si nenumaratele obtiuni pe care le au " soldatii " nu poate sa imi para rau de ei. Oamenii care se duc de buna voie in armata pentru a fi platiti se numesc MERCENARI , iar oamenii care sunt obligati sa mearga in armata se numesc SOLDATI . Hai sa ne imaginam ca nici o tara din lumea asta nu ar mai produce arme si nici un om din lumea asta nu s-ar mai inrola in armata. Si oricum nu au cu ce sa ne apere si nici de cine ca pe noi si emigrantii ne ocolesc si terosistii

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9351 secunde