România intră sub influența unui ciclon polar. Toată Europa va fi afectată!

2870
România intră sub influența unui ciclon polar. Toată Europa va fi afectată! - vortexulpolar-1556878381.jpg
Europa va fi lovită în zilele următoare de un val de aer polar, inclusiv țara noastră urmând să fie afectată. Temperaturile vor scădea semnificativ și brusc, iar masa de aer rece va ajunge până în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii.


Începând de duminică frigul va afecta regiunile din vestul țării noastre, iar în primele zile ale săptămânii viitoare se va extinde în aproape tot teritoriul României. Concret, dacă în Transilvania va fi deosebit de frig începând de duminică, de marți temperaturile vor scădea brusc în toată țara. Meteorologii avertizează că în intervalul amintit se vor semnala vijelii, ploi abundente și grindină. Temperaturile vor începe să revină la normal începând de miercuri, 8 mai.


În context european, cele mai afectate vor fi țările din Europa Centrală, acolo unde în prima parte a zilei temperaturile ar putea ajunge chiar la pragul înghețului. Diferențele ar putea fi chiar și de 10 grade Celsius în minus comparativ cu media normală a perioadei în care ne aflăm.


Masa de aer polar a intrat joi în zona Europei, în partea de nord, dinspre zona arctică a Rusiei, până în peninsula Scandinavă, cuprinzând inclusiv zone din Danemarca, Marea Nordului și insulele britanice.


Vineri, frigul va cuprinde Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei, urmând ca sâmbătă și duminică masa de aer arctic să ajungă până în nordul Balcanilor, apoi înspre Mediterană. Luni, vremea se va răci în majoritatea zonelor din estul, centrul și sudul Europei, iar temperaturile vor scădea până și în nordul Africii.


Până miercuri, regiuni extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț. Pe continent, vremea va reveni la normal de joi, 9 mai, când masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.


sursa: romaniatv.net




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7004 secunde