România salută acordul dintre SUA și Federația Rusă privind încetarea focului în Siria

73
România salută acordul dintre SUA și Federația Rusă privind încetarea focului în Siria - usa-1473582288.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe salută acordul intervenit recent între SUA și Federația Rusă în privința încetării ostilităților militare în Siria.

Măsura de încetare a focului în Siria creează climatul adecvat pentru derularea negocierilor privind identificarea unei soluții politice a crizei din această țară și va facilita acordarea de asistență umanitară populației din zonele afectate de conflict, arată Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

''Acordul constituie, de asenenea, un pas important către reconcilierea, instaurarea păcii și asigurarea stabilității în Siria și consolidează premisele menținerii suveranității, independenței și integrității statului sirian. În egală măsură, implementarea acestui acord va crea cadrul necesar pentru combaterea terorismului, efort internațional la care România contribuie inclusiv în calitatea sa de membră a Coaliției globale anti-Daesh.

România va continua să sprijine eforturile umanitare pentru ajutorarea refugiaților sirieni și a cetățenilor statelor vecine, care găzduiesc refugiați, conform angajamentelor asumate'', subliniază MAE.

Regimul sirian a aprobat acordul ruso-american privind armistițiul din Siria care trebuie să între în vigoare luni între regim și rebeli, a informat agenția oficială Sana, citând mai multe surse. Statele Unite și Rusia au anunțat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă un acord în privința Siriei, ce prevede o încetarea a focului începând de luni, urmată, o săptămână mai târziu, de un nou parteneriat militar care să vizeze Stat Islamic și Al-Qaida și stabilirea unor noi limite asupra forțelor lui Assad.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9978 secunde