România și Rheinmetall au semnat un acord pentru fabricarea de blindate

310
România și Rheinmetall au semnat un acord pentru fabricarea de blindate - rheinmetall-1480002579.jpg

Articole recomandate

Constructorul român de autovehicule blindate Uzina Automecanica Moreni a semnat cu firma germană Rheinmetall Landsysteme acordul acționarilor pentru înființarea societății cu capital mixt româno-german Romanian Military Vehicle Systems, pentru fabricarea de vehicule blindate 8x8, scrie News.ro.



Romanian Military Vehicle Systems va fi deținută, în proporții egale, de câte 50%, de cele două părți.

Acordul a fost semnat cu ocazia prezentării legii privind industria națională de apărare, promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, în prezența viceprim-ministrului Costin Borc și a ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat recent, în cadrul unei dezbateri prilejuite de celebrarea Zilei Armatei, că este nevoie ca industria română de apărare să se reprofesionalize și să se retehnologizeze, în condițiile în care Romarm produce prea puțin pentru nevoile armatei române.

Realizarea noului transportor blindat va avea la bază o cooperare tehnologică și de know-how între uzina românească și partenerul său străin. Cele două societăți partenere își propun fabricarea noilor vehicule blindate 8x8 în România, inițiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru armata română.

În plan economic-social, acordul va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, precum și costuri mai reduse cu mentenanța, potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Neculai Banea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8011 secunde