Românul reținut în Bulgaria va fi judecat în regim de urgență

333
Șoferul român care susține că a fost bruscat de polițiștii bulgari și care a fost reținut, în urmă cu două zile, la Ruse, sub acuzația că ar fi agresat un polițist bulgar, va fi judecat astăzi.
Cetățeanul român a fost reținut pe motiv că ar fi refuzat să se legitimeze la vamă.
Deși susține că el este cel care a fost bruscat de polițiștii bulgari, șoferul român va fi judecat în regim de urgență pentru ultraj, după ce ar fi agresat un angajat de la Poliția de Frontieră bulgară.
La cererea ministrului de Externe, consulul României s-a deplasat la Ruse pentru a-l vizita pe român și pentru a se asigura că îi sunt respectate toate drepturile.
Consulul României la Sofia, Silviu Catană, l-a vizitat sâmbătă pe cetățeanul român, a cărui identitate nu a fost făcută publică.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, din discuția cu cetățeanul român a rezultat că i-au fost respectate drepturile procesuale (avocat și translator de limba română) și că beneficiază de un tratament adecvat situației.
Cetățeanul român a spus că starea sănătății este bună și că nu are probleme deosebite. De asemenea, din discuție a rezultat că el a fost vizitat în arest de către fiul său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8804 secunde