S-a pronunțat divorțul lui Patriciu. Cum se împarte averea

172
S-a pronunțat divorțul lui Patriciu. Cum se împarte averea - patriciudinu-1411294016.jpg

Articole recomandate

Instanța ilfoveană a decis la începutul acestei săptămâni închiderea dosarului de divorț dintre Dana Rodica Patriciu și Dan-Costache Patriciu, ca urmare a decesului omului de afaceri. Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.  

Situația lăsată în urmă de faimosul businessman este mai mult decât complicată. Informații apărute după decesul său arată că cel puțin la fel de complexă va fi și problema împărțirii averii celui care a fost, pentru mai mulți ani, considerat a fi cel mai bogat român: având în vedere că a decedat la Londra, unde va fi și înmormântat, și că se pare că avea și reședința în capitala Marii Britanii, sunt mari șanse ca moștenirea sa să fie distribuită după legea din Regatul Unit și nu după cea românească.

Mai exact, dacă în România soțul supraviețuitor rămâne automat cu jumătate din bunurile dobândite în timpul căsătoriei și primește și un sfert din cealaltă jumătate, restul revenind copiilor, în Marea Britanie acesta rămâne doar cu jumătate din bunurile sau sumele de bani deținute în comun. Potrivit informațiilor existente, proprietățile și conturile lui Dinu Patriciu erau înregistrate doar pe numele său. Totuși, conform legii britanice, Dana Patriciu ar avea dreptul la active în valoare de 250.000 de lire și la uzufructul a jumătate din restul masei succesorale. Asta doar dacă nu există un testament prin care soțul său să fi decis ca bunurile deținute să fie împărțite cu totul altfel.

Sursa: www.capital.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Eveniment : Dinu Patriciu a fost înmormântat
Miercuri, 20 August 2014
Stire din Economie : A murit primul capitalist român
Pagina a fost generata in 0.5254 secunde