Să-i fie învățătură de minte! Lecția dată de un POLIȚIST unui ȘOFER care i-a reproșat: "EU ÎȚI PLĂTESC SALARIUL!"

301597
19
Să-i fie învățătură de minte! Lecția dată de un POLIȚIST unui ȘOFER care i-a reproșat:
Atunci când intră într-o dispută cu agenții de poliție care-i trag pe dreapta, mulți dintre șoferi apelează la celebra replică: "Vă luați salariul din banii mei!". 


O întâmplare similară a fost povestită de un agent pe site-ul politistiiauumor.ro. Omul legii a reușit, cu argumente solide, să contrazică spusele șoferului supărat:


"Ieri noapte am întâlnit din nou pe unul care "ne plătește salariul" și care îmi arunca asta în față, în contextul în care îl găsisem cu mașina circulând pe un sector de drum cu accesul interzis. În timp ce îi completam procesul verbal, s-a apropiat de mine și îmi spune: (…) – Bine că doar pe mine m-ați găsit, pe alții nu îi mai vedeți. Și mai ales că vă mai plătesc și salariile!", a notat omul legii pe siteul menționat.

Acesta a continuat: "În acel moment mintea mea a făcut un "click" și totul devenise limpede. Nu mai contează că ai greșit, că ar trebui să îți asumi consecințele faptelor comise, fără a apela la tot felul de tertipuri și cunoștințe, iar după aceea să strigi în gura mare "Huo șpăgarii, nenorociții, burtoșii!". Totul se rezumă la : "Noi vă plătim salariile, voi sunteți cei care trebuie să faceți ce vă spunem noi, sancționați pe cine vă spunem noi, când vă spunem noi și doar dacă vă spunem noi. În rest să fiți în stradă, să vă vedem doar când ieșim noi, dar în același timp să îi prindeți pe bețivi și drogați la volan, dar să vă purtați frumos cu ei, fără să îi abuzați".

Polițistul a început un dialog civilizat cu șoferul nemulțumit:

"– În ce domeniu vă desfășurați activitatea? încep eu.

– Dar ce contează asta? răspunde omul contrariat.

– Ca să vă demonstrez ceva.

– Sunt profesor de matematică, spune omul.

– Și ce venit lunar aveți?

– 1.892 de lei, îmi răspunde omul curios.

– Vedeți dvs. din salariul pe care încasați lunar plătiți 16% impozite la stat, adică CAS 0,5% vreo 9 lei, la sănătate plătiți vreo 5,5%, adică vreo 104 lei, la CAS mai plătiți vreo 10,5 %, adică vreo 199 de lei totalul impozitelor plătite fiind de 312 lei, corect ?

– Corect, răspunde omul.

– Din acești 312 lei pe care îi plătiți lunar, nouă polițiștilor, adică celor care le plătiți salariile, ne revin 14%, adică vreo 43 lei lunar. Din acești bani sunt plătiți aproximativ 45.000 de polițiști, adică MIE PERSONAL ÎMI REVINE O FABULOASĂ SUMĂ DE 0,12 BANI, SALARIU LUNAR PLĂTIT DE DOMNIA VOASTRĂ. Având în vedere că lucrez de 10 ani (120 de luni) în acest sistem, pot să spun cu siguranță că până în prezent ați plătit salarii de polițiști în valoare de 5160 lei, iar mie mi-ați plătit uriașa suma de 13,7 lei salariu. Am scos din buzunar 15 lei, i-am întins omului și îi spun :

– Luați acești bani și mergeți la mașină. Acesta este salariul pe care mi l-ați plătit în acești 10 ani, plus că sunteți dator la mine acum. De câte ori o să ne vedem, o să strig la dvs. că aveți să îmi dați 1,3 lei. Asta ca să nu uitați că ne plătiți salariile!"


Sursă: politistiiauumor.ro


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Doru
25 august 2016
Ce-ar mai fi de spus ?

Este o incantare sa intalesc politisti destepti . Destepti ! De regula sunt tineri , determinati si greu de manipulat . Greu de convins in privinta pilelor pe care le au si functiilor detinute de contravenienti . S-a depasit momentul ridicol cand cineva beat pulbere dormea la intersectie , iar politistii ii cantau nani-nani puisor , puiul mami Nicusor ... Zau , dorm mai linistit !

Catalin
25 august 2016
Politaiul deștept!

Eu cred ca știe doar matematica dar nu prea multă! Prea avea toate datele problemei la el ! Avea poezia învățată ! Daca e atât de deștept să facă calculul si sa dea înapoi toți banii care i a primit până acum ,aaaaa? Asa ca să nu mai fie dator la nimeni ! Eu zic ca trebuie sa facem curățenie odată în țară asta ,dar sa nu uitam un lucru curățenia se începe de sus și se termină jos !

Claudiu
26 august 2016
Articolul de mai sus

Adică doi bugetari sau plătit între ei,cu bani care îi primesc de la cei din sectorul privat.

Pulitist
26 august 2016
Eroare

In cazul asta ar fi buna o greva fiscala ca sa nu mai ia salarii deloc si sa invete sa respecte contribuabilul. In alta ordine de idei, va dati seama ca scenariul asta nu se putea intampla nici in visele erotice ale militienilor !

Mihai
26 august 2016
Matematica polititist!

Prea ai avut matematica in sange..tu trebuia sa fi la Curtea de conturi nu la politie, pai aia 13 lei la o populatie de 18 mil. nu ti se pare cam mult? daca eram o populatie de 4 mil de locuitori ( v. Moldova) tot asa un calcul astronomic era in capul tau? Deja faci sila cu articolele astea inventate...nu vrei decat sa arati ca politia isi merita banii...numai prin articolul asta arati ca esti un nimeni...si ca tine mai sunt multi. Te multumeste salariul de 3000/4000 roni? Decat sa-ti de-a tie 13 lei ca sa scrii despre el ca este un tampit mai bine munceste la negru si le ia paine la copii de banii aia

Profa
26 august 2016
Cearta romanilor

Rareori gasesc niste comentarii ale cititorilot unui articol fara sa observ o cearta sau un atac. Profesorul de matematica din istorisire (nu ma intereseaza daca este adevarata sau nu) ar fi trebuit sa stie ca si politistul plateste toate darile catre stat din propriul salariu. Asta in ceea ce ii priveste pe bugetari in relatia financiara. Cat ii priveste pe privati, ce anume fac acestia? Servicii si bunuri, in principal. De unde isi primesc angajatii banii? De la cei care beneficiaza de aceste produse ale muncii lor. Cine le cumpara, bugetarii sau privatii? Sper ca nu v-am dat prea greu. Ideea este ca ar trebui sa fim uniti, deocamdata constat multa dezbinare intre romani, mult scepticism, dorinta de a parea mai destept decat altul, lipsa de empatie s.a. Cand toate acestea se vor atenua, poate o vom duce mai bine. Se, ca sa dormiti bine la noapte, sunt bugetara, platita din banii vostri si ai mei.

Iulian
26 august 2016
Domnule Polițist:

Dacă cineva încalcă legea amendațil, dar nu uita ca ești plătit din bani noștri. Dacă ești așa cinstit dă-mi și mie bani pe care iai dat domnului profesor. Să nu uiți un singur lucru: dacă se fac restructurări în domeniul dumneavoastră, muriți de foame domnule iar despre articolul ăsta e de tot cacao. ps. Dacă aveam putere inversam salarile profesorilor cu ale voastre să vedem atunci cum stă treaba.

Un sofer
26 august 2016
Ai calculat tu!

Ai calculat tu si ai ajuns la suma de 5160 de lei pe care i-a dat el politistilor in 10 ani ai tai de munca, dar daca ii fura cineva masina aia si tu ii spuneai ca nu ai benzina sa alergi dupa hotz, nu cezi ca ar fi trebuit sa-i dai toti bani astia inapoi? Si de ce sa strigi dupa el ca este dator la tine cu 1,3 lei? chiar nu avea omul sa iti dea restul? Dobitocule, aia care iti fac articolele astea si te folosesc sageata pe internet nu vor reusi niciodata sa arate ca politia isi face treaba, fapte omule... nu vorbe, asta vrem! Auzi "Lectie data de un politist"....chiar sunteti bolnavi de tupeu!

Cristian
27 august 2016
..

Un profesor de matematica contra unui politist. Si profesorul de matematica este sau a fost candva bugetar. Poveste trasa de par!

Vasile
27 august 2016
calul, marțianul și milițianul

Calul care mănâncă jeratic, marțian verde și polițist tare la matematică sunt personaje fantastice...

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.842 secunde