Să nu-l uităm pe Cristian Țopescu! "Am crescut cu vocea lui… Respect!"

463

Articole recomandate

Studioul "Cristian Țopescu" a fost inaugurat, astăzi, de Ziua Internațională a Televiziunii, la sediul TVR, în semn de omagiu adus marelui om de televiziune, informează un comunicat al SRTV remis Agerpres.

Studioul 4 - locul din care Cristian Țopescu a comentat mari competiții transmise de televiziunea publică - va purta, astfel, numele fostului comentator sportiv.

Prieteni, foști colegi, oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sportivi de excepție - campioni mondiali și olimpici - au fost alături de membri ai familiei și reprezentanți ai TVR la dezvelirea plachetei comemorative dedicată celui care și-a legat vocea de marile victorii ale sportului românesc.

La eveniment au participat nume sonore ale sportului românesc, precum Mihai Covaliu, Adrian Stoica, Alexandru Dedu, Doina Melinte, Violeta Beclea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Alina Dumitru, Ivan Patzaichin, Carmen Bunaciu, Ion Suciu sau Andreea Răducan, Valeria Răcilă, Adrian Stoica, Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei, Petre Dicu, Răzvan Pârcălabu sau Roxana Scarlat.

"Am rămas cu amintiri foarte frumoase și îl voi purta mereu în suflet", a mărturisit Andreea Răducan, vizibil emoționată. "Am crescut cu vocea lui Cristian Țopescu, urmărind competițiile mondiale, apoi pe cele la care am participat, iar în 2004, am comentat împreună Jocurile Olimpice de la Atena", a adăugat marea gimnastă.

"Poate că medaliile noastre nu ar fi fost la fel de strălucitoare dacă nu le-ar fi comentat Cristian Țopescu. Sper ca din acest studio, care îi poartă numele, să fie comentate multe alte competiții la care România să ia medalii", a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

XXX

Comentator de legendă, Cristian Țopescu a fost vocea care a adus în casele românilor marile performanțe ale sportivilor noștri, anunțând prima notă de 10 din istoria gimnasticii sau comentând meciuri memorabile de la Mondialele de fotbal.

În urmă cu 51 de ani, într-o lună de mai, Cristian Țopescu făcea cunoștință cu Televiziunea Română și cu meseria care avea să îi definească întreaga viață. Începând cu anul 1967, a lucrat în TVR ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor șef sport, realizator de emisiuni, director general adjunct, consilier PDG. În calitate de jurnalist sportiv, a participat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice de vară și patru ale Jocurilor Olimpice de iarnă, realizând mii de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene.

Jurnalistul Cristian Țopescu a decedat pe 15 mai 2018, la vârsta de 81 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6698 secunde