Sancțiuni pentru cei care nu au depus declarațiile de avere

306
Agenția Națională de Integritate (ANI) a primit doar 90.000 din cele 300.000 de declarații de avere care trebuiau depuse, potrivit legii, până la data de 15 iunie, a declarat președintele ANI, Alexandru Macovei, precizând că, de săptămâna viitoare, ANI va aplica amenzi și va începe verificarea din oficiu a averilor.
Nedepunerea celor două documente în termenele prevăzute de lege este sancționată, potrivit legii, cu amendă de la 100 la 500 de lei, iar Agenția Națională de Integritate declanșează din oficiu procedura de control.
Macovei a precizat că, în ceea ce privește declarațiile de avere ale candidaților la alegerile locale, Biroul Electoral Central a trimis 140.000 de declarații de avere ale acestora.
Inspectorii de integritate întocmesc un raport de constatare, în urma verificării averilor, care, înainte de a fi trimis în instanță, este afișat pe pagina de internet a instituției. Documentul, asemănător unui rechizitoriu, cuprinde demersurile întreprinse de inspector pentru verificarea averii, documentele solicitate de la diverse instituții și constatările făcute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1959 secunde