Șapte străini arestați la Constanța pentru trafic de migranți

308
Șapte străini arestați la Constanța pentru trafic de migranți - sapte-1503679793.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au definitivat cercetările în cazul ambarcațiunii cu migranți interceptată în data de 21 august și au identificat traficanții grupului de migranti, doi cetățeni turci, care au fost arestați preventiv.


Toți cei șapte facilitatori care au încercat, în luna august, să introducă ilegal în România grupuri de migranți, prin zona de competență a Gărzii de Coastă, sunt arestați preventiv pentru 30 de zile. Ambarcațiunea în cauză era condusă de cetățeanul turc K.M. în vârstă de 40 ani, ajutat de un conațional, Y.E., în vârstă de 26 de ani. Cei doi au plecat împreună cu grupul de migranți, format din 68 de cetățeni din Irak și Iran, în data de 18.08.2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei, cu scopul de a-i aduce ilegal în țara noastră, pentru ca apoi să-și continue călătoria spre țări diferite din Spațiul Schengen.


Cei doi cetățeni turci sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță. 


Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar în data de 25 august cei doi bărbați au fost prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora. 


Reamintim faptul că în luna august a acestui an, alte cinci călăuze, din Bulgaria și Cipru, au fost implicate în cazuri de migrație ilegală, la Marea Neagră și la frontiera terestră. Toți cei șapte facilitatori sunt arestați preventiv pentru 30 de zile, iar cei 162 de migranți, 106 adulți și 56 de copii, au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4325 secunde