Șase polițiști români vor pleca în Belgia. Iată de ce

80
Șase polițiști români vor pleca în Belgia. Iată de ce - pol-1369983272.jpg

Articole de la același autor

Șeful Poliției Române, chestor-șef de poliție Petre TOBĂ, a primit, în cursul acestei zile, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita delegației Poliției Federale a Regatului Belgiei, condusă de doamna comisar general Catherine de Bolle. Cu această ocazie, a fost semnat Planul bilateral de acțiune româno-belgian pentru perioada 2013 - 2014, s-au discutat aspecte legate de modul de cooperare al Poliției Române cu Poliția Federală a Regatului Belgiei, rezultatele obținute, precum și coordonatele viitoare de acțiune. 




Planul de acțiune, semnat cu această ocazie, prevede o serie de întâlniri în domeniul formării și schimbului de experiență la nivel de experți, respectiv în domeniul cercetărilor submarine cu ajutorul sonarului, în domeniul analizei criminale operaționale, în domeniul protecției martorilor și în domeniul analizei dactiloscopice. O noutate în ceea ce privește viitoarea colaborare cu poliția belgiană, o reprezintă detașarea a șase polițiști români, la activități temporare cu caracter operativ, în Belgia, în scopul acordării de sprijin serviciilor de poliție belgiene. Prima detașare va fi realizată de către doi polițiști români specializați în combaterea furturilor din buzunare și din locuințe, la data de 12 iunie. 


Pe parcursul întâlnirii, au fost evidențiate bunele relații de cooperare polițienească bilaterală, consolidate de-a lungul timpului, precum și soluționarea operativă, în urma schimbului de informații, a unor cazuri punctuale. De asemenea, au fost discutate teme legate de combaterea criminalității organizate, investigații criminale și criminalistică. 


Șeful Poliției Române a reexprimat disponibilitatea pentru consolidarea cooperării polițienești bilaterale prin menținerea schimbului constant de date și informații privind monitorizarea și controlul criminalității, respectiv informarea reciprocă și transferul de experiență, know-how și bune practici. Totodată, a subliniat importanța rolului preventiv al activităților desfășurate de polițiile din cele două state. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5897 secunde