Atenție când șofați pe Autostrada Soarelui!

Șase radare "minune" vor fi montate pe tronsonul Cernavodă - Constanța

1448
3
Șase radare
Șoferii care vor circula începând din acest sezon pe Autostrada Soarelui, de la Cernavodă către Constanța, vor avea surpriza de a întâlni șase radare de ultimă generație care nu pot fi detectate și nu pot fi contestate în instanță. Poliția Rutieră a anunțat că vor fi montate șase aparate de radar, câte trei pe fiecare sens de mers.

Poliția Rutieră vrea să instaleze, în lunile următoare, șase radare fixe pe Autostrada Soarelui, pe tronsoanele Cernavodă - Medgidia și Medgidia - Constanța, aparate care îi vor filma și fotografia pe șoferii care vor depăși viteza maximă de 130 kilometri pe oră. Pentru că vor folosi un sistem inteligent, radarele "minune" vor fi imposibil de detectat.

Teodosie Neacșu, directorul proiectului, susține că, cel târziu la sfârșitul lunii mai, se va termina tot sistemul, de la Cernavodă la Constanța.

Cum funcționează radarele "minune"

Radarul inteligent începe să funcționeze în momentul în care roțile din față ale unei mașini trec peste un anumit senzor care este ascuns în asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp parcurge șoferul distanța de 2,5 metri, care reprezintă drumul până la următorul senzor. În cazul în care șoferul a depășit limita maximă de viteză, mașina acestuia va fi fotografiată și omul va primi amenda acasă. 

Un singur radar "minune" costă 35.000 de euro. Față de sistemele din vechea generație, cele noi folosesc camerele de supraveghere, softuri speciale și nu emit unde, astfel că șoferii nu pot fi atenționați de detectoarele speciale. În plus, în acest context, există puține modalități legale de a contesta amenzile emise de aceste aparate, pentru a câștiga un eventual proces.

Pe tronsonul de auto-stradă A2, între Cernavodă și Constanța, se va instala unul dintre cele mai moderne sisteme radar și de monitorizare a traficului similar celor utilizate în Europa de Vest, în urma unei investiții de peste patru milioane de euro. Autostrada Soarelui este prima șosea de viteză cu radare fixe din România. Aceste aparate au fost montate până acum doar pe drumurile naționale și, pentru că folosesc un sistem inteligent, sunt imposibil de detectat.

Cum să "păcălești" super radarele

În condițiile în care doriți să vă îndreptați spre nordul litoralului, acest lucru va fi posibil fără a "da piept" cu radarele inteligente. Astfel, puteți ieși de pe autostradă la Cernavodă și să utilizați drumul vechi spre mare, adică înspre Năvodari, Vadu, Corbu și Mamaia. 

Comentează știrea

d
20 martie 2013
dd

dar de ce sa le "pacalesti"? 130km/h este o viteza mai mult decat decenta. In alte tari limita este mai mica, pentru ca in caz de accident scapi mai usor.

mal du mer
20 martie 2013
aoleu

Militia, nu o sa instaleze nimic, ceea ce scrieti voi sunt instalate odata cu constr autostrazii de UTI Traffic din 2011, ati priceput voi prost. Camerele video si taieturile alea in asfalt sunt deja, nu sunt functionale ca asa e la noi, ne punem in functionare greu...

CICI
20 martie 2013
MDA

SA PUNA 130 SI PE PORTIUNEA DINSPRE OVIDIU - LIMITA DE 80 DE ACOLO E ABSURDA. PARCA VAD CA MA TRAGE PE DREAPTA ACOLO UN RUTIER CA DE CE MERG CU 90 SAU 100/ORA PE UN DRUM ASA DE BUN UNDE LIMITA E PUSA ABSURD LA 80 !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4226 secunde