Șatrele de romi care au băgat în sperieți Constanța: "Ne-am săturat de balegă și șobolani!"

1510
10

Articole de la același autor

Constănțenii reclamă deranjul pe care-l fac romii care caută prin gunoaie, cu șaretele lor murdare și mizeria pe care o lasă în urmă.

"Ne-am săturat de mirosul de bălegar, de șaretele murdare, oprite în dreptul ghenelor de gunoi dimineața, la prânz și seara. Ne-am săturat de gălăgia romilor, de murdărie și de cetele de maidanezi" - aceasta a fost reclamația pe care ne-a transmis-o un constănțean care locuiește în cartierul Inel 2, în zona Marvimex.

"Ce se întâmplă pe platforma din spatele blocurilor IV 34 - 37, este deranjant. Și acum (n.r. luni, 15 iulie, după-amiază), stau căruțele la rând, unii pleacă, alții vin, răscolesc toate ghenele de gunoaie, strâng toată mizeria în spatele blocurilor noastre", a continuat dl Zenol, cititorul "Cuget Liber".

"Munca" prin gunoaie, presărată cu alcool

De altfel, nu este prima dată când locuitorii din zonă își fac publice nemulțumirile. De-a lungul timpului, au cerut, pe rând, ajutorul angajaților Primăriei Constanța, Poliției Locale și Secției 4 Poliție, fie pentru înde-părtarea cetelor de romi care se aciuează în zonă, fie pentru strângerea gunoaielor aduse de aceștia. După fiecare intervenție a oamenilor legii, însă, romii revin. "Mai nou au început din nou să arunce gunoaiele aici și iar s-au strâns șobolani. Și de parcă nu era de ajuns, au strâns toți cățeii din zona Brick și i-au adus aici. Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi când vor crește, cât de periculoși vor fi", ne-a mărturisit o altă locatară din zonă.

De altfel, chiar când ne aflam în dreptul blocurilor o căruță încărcată cu PET-uri și-a făcut apariția, iar tinerii au început să descarce sacii, fără să se stingherească de prezența noastră.

La câteva sute de metri, pe aleea Brizei, locatarii au aceeași supărare. Porțile platformei de gunoi le găsim larg deschise, în timp ce două femei răscolesc de zor în ghene. Un prunc doarme pe un sac jegos, iar "ajutoarele" se cinstesc din două sticle cu vișinată. Nu uită să ne spună că sunt sărmani, nu au casă și nici din ce trăi… Nu este nici prânzul însă și este evident că s-au cinstit din plin cu licoarea lui Bachus. După câteva minute, în zonă își face apariția o altă trișcă încărcată cu deja binecunoscuții saci murdari. Încarcă și noua "colecție" și-și văd de drum. Mai au de trecut și pe alți "culegători" prin oraș…

Aceeași situație este în toată Constanța

Astfel de imagini pot fi surprinse, zilnic, în orice zonă a Constanței. Spre disperarea constănțenilor a devenit deja o obișnuință ca străzile municipiului să fie străbătute de căruțe murdare, trase de cai sau măgari răpciugoși. Iar pubelele de gunoi au ajuns puncte de aprovizionare pentru acești sărmani, găsindu-i scormonind parcă după un program fix: dimineață, la prânz și seara!

Polițiști locali puțini

O altă nemulțumire a locatarilor este că polițiștii locali nu răspund la solicitări. Daniel Bratu, directorul Poliției Constanța, a afirmat pentru "Cuget Liber" că, în perioada sezonului estival, agenții din cadrul acestei instituții trebuie să se împartă între municipiu și stațiunea Mamaia.

"Sunt 24 de polițiști locali, se lucrează în schimburi și ne concentrăm atenția asupra stațiunii Mamaia. Avem echipe și în municipiul Constanța, dar răspund la solicitări în măsuri posibilităților", a subliniat polițistul local, adăugând că, în această perioadă, sunt prioritare cele care vizează fluența traficului.

Pe de altă parte, reprezentanții Poliției Rutiere și Poliției Locale Constanța au recunoscut că în prezent se lucrează la un proiect pentru îndepărtarea căruțelor de pe străzile municipiului, preferând să mai țină sub tăcere ce va presupune, concret, proiectul. 

Comentează știrea

admirator
17 iulie 2013
pai cum

sa se lege milionarul Mazare de familia lui? (Aviz electroatului fidel...) Dar lasind gluma la o parte, problema pleaca si de la neglijenta si indiferenta constantenilor. Nu ca nu au venit la alegeri. Dar ati sortat gunoiul menajer pe categorii? Duceti hartiile la o pubela, pet-urile la alta etc? Nu. Trintiti totul la gramada. Va este indiferenta soarta mediului si resurselor regenerabile. Romii s-au adaptat la aceasta nisa si o exploateaza. Voi o creati. De altfel, nu toti romii au atelaje si fac asa ceva... Doar unii. Altii controleaza pietele agroalimentare pentru ca nu stiti cum sa cereti infiintarea de burse pentru marfurile agricole si lasati loc pentru speculanti, (iar acum e sezonul pepenilor...), altii controleaza piata argintului si a achizitiilor de "argint pentru topit" la preturi derizorii (30% din valoarea la burse a argintului SI a bijuteriilor finite) etc. Dar partea nostima e ca romanii incep sa imite comportamentul romilor. (Vedeti pretul de preluare a aurului/argintului de catre atelierele de bijuterii....) Prin urmare, romii se adapteaza perfect la neglijentele voastre...

Nelu
17 iulie 2013
Tigani

Mai este putin si o sa se intimple ca la M.Kogalniceanu.Pe varianta alta Satra care fura din Tomis nord, In Inel2 alta, la Bric alta, in Bratianu alta, la CFR alta, in Km4-5 alta, la Poarta 6 alta.Ce ne facem ca ne iau prin invaluire.Glumesc , dar e suficient , avem o groaza de focare de infectie. E Bine dom Primar. Dar el sta pe malul Lacului, nu-l intereseaza are electorat fidel la nevoie. Restul numai de bine.

noni
17 iulie 2013
eu da

Eu da, am selectat gunoiul, dar vin scursurile, baga puradeii in clopotele de metal, hartie si plastic, scot ce s-a strans si e chiar mai bine pt ei ca se aleg cu ce cauta fara sa se mai murdareasca de gunoi. Singura solutie e sa se mai ieftineasca putin benzina.

aiurea
17 iulie 2013
tiganii

mai in gkuma mai in serios, singura solutie e sa ii impuste in cap, si pe tigani si pe maidanezi...de astia nu scapi altfel...

Răspuns la: eu da
Adăugat de : noni, 17 iulie 2013
Eu da, am selectat gunoiul, dar vin scursurile, baga puradeii in clopotele de metal, hartie si plastic, scot ce s-a strans si e chiar mai bine pt ei...
gogu
17 iulie 2013
Sa ne traiasca co-nationalii!!! LA CAT MAI MULTI !!!

BAI! Astia de la PUPPY VET! Ia luati-i p-astia! Sa vad eu cum le dati cu toporu-n cap astora, asa cum faceti cu cainii! Macar fiti barbati! Masurati-va fortele ca barbatii ! Jigodiilor!

constantean
17 iulie 2013
cetatean cu drepturi europene

Situatia aceasta se regăseste si in cartierul Anadalchioi, strazile Semanatorului și Ion Alexandrescu. Tiganii stau in mijlocul drumului si trebuie sa-i rogi frumos sa se dea la oparte ca sa poti trece cu masina. Nu mai spun de faptul ca spala caii in mijlocul strazii, ca doar seara au de facut trasee in Mamaia.Iar pe seara asa, daca au chef scot, boxele in mijlocul drumului si rasuna cartierul de muzica. Doar sunt amarâti, nu au bani de nici unele, dar de cumparat cd-uri si alcool au. Si atunci cand chemam politia, organul ne indica sa dormim intr-o camera mai indepartata sa nu mai auzim galagie. Halal, de ce-i lasa in Mamaia cu carutele alea jegoase si nu le confisca? Ce cauta cai si carute intr-o yon[ urbana? Cine ne poate raspunde. Sau poate domnii rromi platesc taxa de habitat dublu si nu stim noi? Cica suntem zona metropolitana!!!! Vai steaua noastra

Solo
17 iulie 2013
Cand nu esti contrazis,poate ai dreptate!

Cata vreme nimeni nu le arata tiganilor ca au un comportament altfel decat acceptabil de o societate chiar si doar putin civilizata ca a noastra, ei vor considera ca se poarta in limitele normalului. Daca o comunitate nu intervine vocal sau chiar foarte dur,tiganii se vor considera chiar sefii sefilor in tara asta !

aoleu
17 iulie 2013
na na

Scriem aici degeaba ma ca nu ne ia nimeni in seama. Fiecare pe treaba lui ..primarul e cu distractiile si picanteriile, mosii cu orezu si puii , prostimea ramasa .. cu cainii si gunoaiele. Cu cat vi mai mult de la Vest la Est ...se schimba mai rau situatia, vedeti cum arata Timisoara/Oradea/Cluj ..chiar si in Romania se poate, nu neaparat Europa. ASTA E !!

rtue56yu
17 iulie 2013
e5ier57i

Perfect Adevarat Daca nu ar exista o lege care sa ne opreasca si eu si 99% din lumea asta asa am proceda crede'ma

Răspuns la: tiganii
Adăugat de : aiurea, 17 iulie 2013
mai in gkuma mai in serios, singura solutie e sa ii impuste in cap, si pe tigani si pe maidanezi...de astia nu scapi altfel...
Mai sa fie
17 iulie 2013
Numai 24?

Numai 24 de politisti locali? Pai de ce oare? Nu sunt bani de mai multi? Bani de cartiere pentru saraci in Tomis Nord = focare de criminalitate si cersetorie sunt... Uite prioritatile haiducului Mazare.. Nu cei care munesc si platesc taxe.. cei care fura, cersesc, aduna gunoaie. Adica masa de vot a lui mazarica...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6489 secunde