Scafandrul care a murit, luni, în misiune, înmormântat cu onoruri militare

601
Ieri, scafandrul militar care a murit, luni dimineață, în timpul unei misiuni pe mare, a fost înmormântat cu onoruri militare. Colegii, rudele, prietenii l-au condus pe ultimul drum cu lacrimi în ochi, neexplicându-și cum de s-a putut întâmpla o asemenea tragedie. Florin Cătălin Plăian a lăsat în urmă o soție și doi copii, dintre care unul de doar șase luni.

Slujba religioasă a avut loc, ieri, la biserica Sf. Maria, de pe bulevardul 1 Mai, după care, întreg cortegiul funerar a mers la Cimitirul Municipal Constanța. Rudele, prietenii, colegii l-au condus înmărmuriți și cu durere în suflet pe Florin Cătălin Plăian până la mormânt.
Peste 100 de persoane au fost alături de familia scafandrului militar. Printre ei, colegi de serviciu, rude, prieteni, cunoscuți… Toți au vărsat lacrimi pentru o plecare prematură pe lumea cealaltă a lui Florin Plăian.
De asemenea, coșciugul său nu a fost introdus în criptă decât după ce militarii au tras trei salve de armă în aer.
Tragedia s-a petrecut luni, în jurul orei 9, când, la aproximativ doi kilometri de țărm, două bărci pneumatice pline cu militari ai Divizionului de Scafandri s-au ciocnit între ele. Unul dintre scafandri, Florin Cătălin Plăian, de 36 de ani, a fost strivit de ambarcațiunea care a lovit cu viteză barca în care se afla. El nu a mai avut vreo șansă de supraviețuire. Deși a fost transportat de urgență la mal, iar apoi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.123 secunde