Scandal de proporții! Trafic de migranți, sub ochii polițiștilor

208
Scandal de proporții!  Trafic de migranți, sub ochii polițiștilor - maiscandalmigranti-1523383882.jpg

Articole recomandate

O rețea de traficanți care s-ar fi ocupat cu transportul migranților, prin România, în vestul Europei, a fost destructurată de procurorii antimafia.

Ancheta a scos la iveală că membrii rețelei ar fi fost ajutați chiar de cei care trebuiau să descopere neregulile. DIICOT are suspiciuni că mai mulți polițiști de frontieră ar fi luat mită pentru a închide ochii la nereguli. Într-un singur transport, traficanții ar fi vrut să scoată din țară 111 persoane, scrie realitatea.net.

Într-o discuție dintre doi bărbați, interceptată de anchetatori, aceștia vorbeau despre turele în care lucrează cei care îi sprijină.

T.I.: Se poate face joi pe zi, vineri pe seară. Tu reușești să te organizezi? Dacă trebuie să lucrăm, chemi tu, începe să te organizezi pentru că ăia pot ajunge doar mâine. Astăzi au alte treburi, sunt în altă parte, nu ajung azi.

A.K.S.: Joi pe zi la ce oră?

T.I.: Noi trebuie să fim la 6 ... 5:30 - 6 trebuie să fim deja acolo ... noi până la 6:30 putem... După 6:30, la revedere. Nimic.

Potrivit DIICOT, în data de 21.04.2017, la punctul de frontieră Nădlac II, s-a prezentat conducătorul auto al unui ansamblu auto format din cap tractor și remorcă ce a prezentat documente de transport în vederea trecerii frontierei de stat a României pe ruta Ungaria - Austria. Cu ocazia controlului efectuat în interiorul tir-ului de către poliția de frontieră, s-a identificat că marfa indicată în documentele de transport era inexistentă, însă în interiorul mașinii se aflau 111 cetățeni străini, adulți și minori (diverse naționalități printre care irakieni, sirieni, afgani, indieni și pakistanezi - în marea lor majoritate, intrați anterior ilegal pe teritoriul României, cu solicitări de azil).

Sursa citată spune că probatoriul administrat în cauză a evidențiat că grupul infracțional organizat inițiat și constituit în scopul comiterii de infracțiuni de trafic de migranți este sprijinit de către lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră - Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

A mai rezultat că lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră - Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au acceptat din partea liderilor grupului infracțional organizat promisiunea primirii unor sume de bani în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde