Se caută maiştri militari pentru Armata României

221
Se caută maiştri militari pentru Armata României - secautamaistri-1639044921.jpg

Articole de la același autor

Tinerii care vor să îmbrăţişeze o carieră militară se pot înscrie pentru a deveni maiştri militari. Aceştia îndeplinesc funcţii cu atribuţii de comandă/conducere a unor structuri tehnice de suport logistic sau funcţii de execuţie.

Maistrii militari deţin competenţe de utilizare, administrare, întreţinere şi reparare a armamentului, tehnicii şi materialelor din dotare, în vederea asigurării operativităţii acestora.

Cariera de maistru militar începe, de regulă, cu gradul de maistru militar clasa a V-a şi se poate avansa până la gradul de maistru militar principal.

Evoluția în carieră este legată de performanța și valoarea profesională a fiecăruia. Maiştrii militari care devin, pe cont propriu, absolvenţi ai învăţământului superior pot trece, în anumite condiţii, în corpul ofiţerilor.

Maiştrii militari aflaţi în a doua parte a carierei se pot specializa în activitatea de stat major şi de management executiv al activităţilor din armele, serviciile şi domeniile funcţionale ale armatei.

Pentru a deveni maistru militar este necesară parcurgerea şi finalizarea studiilor postliceale militare organizate şi desfăşurate în unităţile de învăţământ postliceal militar. Aceasta este principala cale de formare a maiştrilor militari în activitate. Durata studiilor este de 2 ani.

Studiile postliceale militare se finalizează cu examen de certificare a competenţelor profesionale, cu acordarea gradului de maistru militar clasa a V-a, obţinerea certificatului de calificare profesională nivel 5 şi a brevetului de maistru militar, confirmarea în armă şi numirea într-o funcţie corespunzătoare pregătirii, în raport cu nevoile Ministerului Apărării Naţionale şi opţiunile individuale.

Unităţile de învăţământ postliceal militar de formare a maiştrilor militari:

???? Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Pitești, județul Argeș

???? Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, județul Buzău

???? Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța

???? Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu

???? Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila, județul Ilfov

În aceste şcoli militare sunt formaţi maiştrii militari ca specialişti în exploatarea şi mentenanţa echipamentelor şi tehnicii din dotare, precum şi ca lideri ai structurilor de la baza ierarhiei militare.

În acest moment nu se fac recrutări pentru anul şcolar 2022-2023. Condiţiile şi criteriile de recrutare şi selecţie vor fi anunţate în săptămânile următoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Decembrie 2021
Stire din Eveniment : O navă off-shore s-a scufundat
Pagina a fost generata in 0.926 secunde