Concurs Se caută un tablou de Grigorescu, furat de hoți

361

Articole de la același autor

Două tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, respectiv Nicolae Dărăscu, în valoare de 400.000 euro, sustrase din Casa Dr. Petru Groza din Deva, au fost recuperate de polițiști. Un al treilea tablou, care valorează 175.000 euro, aparținând lui Nicolae Grigorescu, este dat în urmărire națională și internațională.
Potrivit unui comunicat al MAI, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști la membrii rețelei implicate în sustragerea și valorificarea tablourilor, au fost descoperite alte nouă bunuri - cinci tablouri semnate de pictori români de importanță națională și patru icoane, despre care există suspiciuni că provin din comiterea de infracțiuni.
La data de 29 octombrie 2010, un descendent al dr. Petru Groza a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara, în legătură cu faptul că trei dintre tablourile aparținând colecției particulare din imobilul - monument istoric Casa Dr. Petru Groza din Deva, au fost sustrase de către persoane necunoscute, fiind înlocuite cu falsuri contemporane.
Două persoane sunt cercetate în acest dosar până în acest moment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6742 secunde