Se modifică taxa auto. Iată care sunt principalele schimbări

896
Se modifică taxa auto. Iată care sunt principalele schimbări - 912taxapoluare-1320131461.jpg
Senatorii au adoptat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prin care se modifică taxa de primă înmatriculare. Proiectul prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar și plata acesteia pentru mașinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă.

Taxa pentru emisii poluante este calculată, în noua formă, pe baza unor "criterii obiective", respectiv: tipul monitorizării, capacitatea cilindrică, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare, luându-se în considerare și deprecierea autoturismului, potrivit unor coeficienți propuși de Executiv, și permite taxarea corectă și reală a poluatorilor bazată pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului produsă de aceștia.

Senatul a adoptat proiectul în calitate de primă Cameră sesizată. Actul normativ votat luni de Senat modifică taxa pe poluare pentru autovehicule prevăzută de Ordonanța de urgență 50/2008, taxă criticată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Taxa de poluare va fi plătită o singură dată atât pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în țară sau străinătate, cât și pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007, taxa de poluare va fi achitată în momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare noua lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8137 secunde