SE REDUC SAU NU PEDEPSELE PENTRU DEȚINUȚI?

298
1
SE REDUC SAU NU PEDEPSELE PENTRU DEȚINUȚI? - inchisoarecuexecutarepentrucondu-1491804862.jpg

Articole recomandate

Comisia juridică a Camerei Deputaților dezbate azi proiectul de lege privind reducerea pedepselor unor deținuți. Astfel, Pentru fiecare 30 de zile în care a stat într-un spațiu mai mic de patru metri pătrați, unui condamnat i-ar putea fi scăzute trei zile din pedeapsă.



Proiectul, inițiat de fostul ministru al justiției Raluca Prună, a fost adoptat de Senat.


Proiectul de lege, inițiat de Guvernul Grindeanu, a fost elaborat în scopul acordării unor compensări persoanelor care execută pedepse privative de libertate în condiții de supraaglomerare severă și de a contribui, în același timp, la degrevarea penitenciarelor.




Senatul a adoptat anterior cu amendamente proiectul de lege, stabilind ca deținuților care stau în condiții necorespunzătoare să li se reducă pedeapsa cu trei zile pe lună. De asemenea, s-a stabilit că spațiul necorespunzător de detenție este definit ca fiind mai mic de patru metri pătrați de persoană.

"Prevederile prezentei legi se aplică în mod corespunzător minorilor care execută măsuri educative în centre de detenție sau în centre educative, precum și minorilor care au executat pedepse în penitenciare potrivit Codului penal din 1968 și care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centrele de detenție, în aplicarea art. 21 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, putându-se dispune înlocuirea măsurii internării cu măsura educativă a asistării zilnice", se mai arată în proiect.

Camera Deputaților este for decizional în legătură cu acest proiect.


Comentează știrea

florian
18 mai 2017
puscaria va mananca!

stanescu mariana barbu iesimiel iecutiel iediael ieriel iesarela ieconia iemima iedida iecamia - puscariasi!

Pagina a fost generata in 0.4453 secunde