Se reînființează Institutul de Criminologie. Cu ce se va ocupa acesta

180
Se reînființează Institutul de Criminologie. Cu ce se va ocupa acesta - formationdecriminologue-1490111354.jpg

Articole recomandate

Institutul de Criminologie va fi reînființat, ca urmare a unei hotărâri de guvern adoptată pe 12 ianuarie 2017. Ministerul Justiției a precizat că va fi anunțat regulamentul pentru concursul de ocupare a posturilor, schema bugetată fiind de 20 de locuri. 


"Cred că azi, mâine se postează pe pagina de internet a Ministerului Justiției ordinul de modificare a Regulamentului de organizare a concursului pentru ocuparea posturilor de la Institutul de Criominologie. Mergem cu cinci posturi prima dată, chiar dacă schema e bugetată pentru 20. Am updatat regulamentul pentru că e vorba de posturi de magistrat, de asimilat magistraților și ne vom încadra pe coordonatele unui concurs, nu pe numire prin ordin de ministru, pe concurs, după toate regulile concursului pentru cei asimilați magistraților, iar Institutul de Criminologie, sigur, e o proiecție pe termen lung, va fi unul dintre instrumentele pe care le vom folosi pentru politicile penale pentru viitor", a spus Tudorel Toadel la Parlament.

Ministerul Justiției a lansat, în ianuarie, în dezbatere publică Proiectul de hotărâre privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Național de Criminologie, precum și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției. Ulterior, în ședința de guvern din 12 ianuarie s-a adoptat HG 14/2017, prin care s-a dispus reînființarea institutului.

Potrivit proiectului, institutul are următoarele atribuții: organizează activități de cercetare și evaluare a criminalității din România pentru a oferi o viziune unitară asupra nivelului acestui fenomen și a formelor sale de manifestare; realizează analize, studii, rapoarte, prognoze privind cauzele și evoluția criminalității, pe care le prezintă Ministerului Justiției în vederea luării unei decizii corecte, argumentate științific, de politică penală și penitenciară; participă la elaborarea proiectelor de legi și a altor acte normative în domeniul prevenirii și controlului criminalității; organizează manifestări științifice interne și internaționale pe teme de interes major pentru sistemul judiciar; diseminează rezultatele analizelor, studiilor, rapoartelor, prognozelor, proiectelor în realizate, prin diverse forme de comunicare, publicații tipărite sau în format electronic; pune la dispoziție instituțiilor și autorităților publice, cu titlu gratuit, baze de date statistice și documentare elaborate de institut; accesează mecanisme de finanțare în domeniul cercetării și derulează proiecte, în condițiile legii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5104 secunde