Șeful CSM afirmă că judecătorii nu sunt vinovați de admiterea plângerilor la CEDO

254
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieș, a declarat că plângerile sunt admise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din motive care nu țin de judecători, motivul principal fiind nesoluționarea cauzelor într-un termen rezonabil, fapt neimputabil magistraților.
"Doar 3% din plângerile care se fac la CEDO sunt admise, iar aceste plângeri nu sunt admise din cauza unor erori ale judecătorilor români, ci din alte motive", a precizat Andreieș.
"În primul rând, este vorba despre nesoluționarea cauzelor într-un termen rezonabil, ceea ce impune, de urgență, adoptarea unei noi proceduri deoarece, după cum știți, judecăm după o procedură civilă veche de peste 100 de ani", a explicat președintele CSM.
Un alt motiv de admitere a plângerilor la CEDO îl constituie nerespectarea dreptului de proprietate, a mai spus Andreieș.
"Nu judecătorii sunt vinovați pentru faptul că dreptul de proprietate, în România, a fost reglementat pe considerente pur electorale. Este nedrept ca judecătorii să fie acuzați de aceste condamnări ale României la CEDO. Nu știu ce vină au judecătorii, de pildă, pentru faptul că nu funcționează Fondul Proprie-tatea?", a declarat președintele CSM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.613 secunde