Șeful Gărzii de Mediu București, demis din funcție

123
Șeful Gărzii de Mediu București, demis din funcție - dddd-1583316825.jpg

Articole recomandate

Viorel Glăman a fost demis din funcția de șef al Gărzii de Mediu București, relatează Digi 24. Ministrul Mediului, Costel Alexe, făcuse azi dimineață o solicitare în acest sens, după scandalul iscat de poluarea excesivă din Capitală, de acum două zile, și după explicațiile date de Glăman.

"În urma informațiilor apărute în spațiul public și a unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu București în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Națională de Mediu schimbarea din funcție a comisarului șef de pe București de la Garda de Mediu", a spus Alexe.

Acesta a reamintit că zilele acestea comisarii Gărzii de Mediu din București și din județele vecine "au o amplă campanie de control la toți operatorii economici din București și Ilfov pe procesele de ardere și emiterea în atmosferă a diverșilor poluanți care afectează calitatea aerului din București".

Într-o intervenție la Digi24, marți seară, Viorel Glăman a susținut că nu are nicio vină pentru poluarea din București și a invocat numărul mic de comisari de mediu din București - "13-14 comisari, maxim" și salariile "prost plătite". "Am auzit de problema aceasta, gropile de gunoi din București nu sunt în București, sunt pe raza județului Ilfov. Pe raza Bucureștiului nu este decât o singură groapă. Eu fac tot ce îmi stă în putință! Pe București, în 2019, am dat amenzi de 1 milion de lei pe poluare atmosferă și pe depozite necontrolate de deșeuri", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2684 secunde