Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, va fi înlocuit cu șeful Jandarmeriei Dolj

166
Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, va fi înlocuit cu șeful Jandarmeriei Dolj - dolj-1565020212.jpg
 Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat, luni, că a luat decizia de a-l schimba din funcție pe șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile, înlocuitorul acestuia urmând a fi șeful Jandarmeriei Craiova, Constantin Florea.


"Astăzi am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului, dar și de încredere în Ministerul Afacerilor Interne și în instituțiile din subordine. În acest sens, am dispus încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul Cătălin Ionuț Sindile, și l-am împuternicit în această funcție pe generalul de brigadă Constantin Florea. Domnul general a ocupat până acum funcție de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, are o experiență în Jandarmerie de aproape 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Române", a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.


Ministrul interimar de Interne i-a cerut măsuri imediate noului șef al Jandarmeriei.


"Principala mea așteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmi, Jandarmeriei Române, urmând ca acesta să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea activității acestei instituții", a completat Fifor.


Mihai Fifor a anunțat și înlocuirea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, cu Georgian Drăgan, până acum purtător de cuvânt al Poliției Române.


Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, va fi schimbat din funcție, urmând să fie înlocuit cu inspectorul șef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea, au declarat, pentru Mediafax, surse din ministerul Afacerilor Interne.


Pe 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei, dar și alături de cel care este și actualmente șeful Jandarmeriei București, maiorul Laurențiu Cazan, precum și alături de comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relația cu prefecții din Ministerul Afacerilor Interne.


Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violențele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș.


Ionuț Cătălin Sindile are 41 de ani și este născut în județul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 19 ani în Jandarmeria Română. Sindile a mai desfășurat activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.


Viitorul șef al Jandarmeriei, Constantin Florea, în vârstă de 53 de ani, este actualmente inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi "Mihai Bravul" din Craiova. Între 2005 și 2009, el a fost comandant adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile "Frații Buzești" Craiova, iar înainte de asta a deținut funcția de adjunct al comandantului și Șef de stat major al Comandamentului de Jandarmi Județean Dolj.


Constantin Florea a absolvit Colegiul Național de Apărare, dar și Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" București, potrivit CV-ului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4517 secunde