Parchetul i-a dat NUP

Șeful Poliției Locale Constanța, găsit nevinovat de abuz în serviciu și trafic de influență

853
Șeful Poliției Locale Constanța, găsit nevinovat de abuz în serviciu și trafic de influență - bratupolitialocala-1345570683.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat cercetările privind acuzațiile de abuz în serviciu, delapidare și trafic de influență, ce-i sunt aduse șefului Poliției Locale Constanța, Daniel Bratu, de un fost angajat.


În urma audierii celor două părți, respectiv a fostului polițist local Constantin Nițe și a directorului executiv adjunct Daniel Bratu, dar și a patru polițiști locali citați ca martori, anchetatorii au concluzionat că nu există dovezi pentru niciuna dintre acuzațiile formulate. În consecință, dosarul 584/P/2012 a fost soluționat cu dispoziția de neîncepere a urmăririi penale vizavi de Daniel Bratu.


Astfel, potrivit anchetatorilor, martorii audiați nu au susținut afirmațiile reclamantului, ci au negat faptul că ar fi fost înregistrați abuziv, după cum a susținut Constantin Nițe. De asemenea, în depozițiile lor, martorii au arătat că nu ar fi primit niciun apel telefonic de la directorul Daniel Bratu, prin care să li se pretindă demontarea "caracatițelor" de pe anumite mașini sau scutirea unor anumite persoane de achitarea taxei de deblocare.

"Îl voi da în judecată pentru calomnie!"


De asemenea, nici acuzațiile privind furtul de motorină nu s-au dovedit, au constatat anchetatorii. "Dacă apar diferențe între kilometrajul menționat de polițiștii locali pe fișele de parcurs și cel trecut de firmă este pentru că polițiștii nu completează, zilnic, foile de parcurs, așa cum ar trebui", a arătat Daniel Bratu, subliniind că respectivele documente nu ajung în posesia lui, ci la firma de unde este achi-ziționat combustibilul.


Drept pentru care, având în vedere rezoluția procurorilor prin care nu i s-a imputat nimic în activitatea desfășurată în cadrul Poliției Locale Constanța, directorul Daniel Bratu este decis să se adreseze, la rândul lui, instanței de judecată: "Îl voi da în judecată pe fostul polițist local, pentru calomnie. Pot dovedi că nimic din ceea ce mă acuză nu este adevărat, totul este inventat".

La rândul său, fostul polițist local ne-a declarat că intenționează să conteste rezoluția procurorului de caz, urmând să prezinte anchetatorilor și alte probe care să-i susțină afirmațiile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1017 secunde