Șeful Poliției Române l-a vizitat pe directorul FBI, la Washington

217
Șeful Poliției Române l-a vizitat pe directorul FBI, la Washington - seful-1496846354.jpg
Șeful Politiei Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu s-a întâlnit marți, la Washington DC, cu Andrew McCabe, directorul FBI. În cadrul discuțiilor, s-a subliniat excelenta colaborare dintre FBI și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliția Română, fiind apreciată în special cooperarea de succes în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității cibernetice.


De asemenea, au fost abordate aspecte privind sprijinul informațional și operativ în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe, schimbul de date și informații, precum și rolul important al atașaților de afaceri interne, din cele două state.


Totodată, au fost evidențiate activitățile de perfecționare a pregătirii profesionale a polițiștilor români, pe linie operativă, de către experții FBI, fiind stabilit un nou calendar de pregătire, cu accent pe domeniile prioritare.


În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul de excepție dintre instituțiile de aplicare a legii române și americane, stabilindu-se noi linii de acțiune.


Pagina a fost generata in 0.3132 secunde