Șeful Statului Major al Apărării, informație de ULTIMĂ ORĂ

8076
Șeful Statului Major al Apărării, informație de ULTIMĂ ORĂ - ciuca-1568374095.jpg

Articole de la același autor

Delegația Statului Major al Apărării, condusă de generalul Nicolae Ciucă, va participa, sâmbătă, 14 septembrie, la Conferința Comitetului Militar NATO, ce se va desfășura la Ljubljana, Slovenia, informează Biroul de presă al MApN.

Pe agenda conferinței se regăsesc subiecte precum: operațiile, misiunile și activitățile NATO, determinarea și apărarea zonei euro-atlantice și conceptul NATO privind folosirea forțelor armate.

În cadrul evenimentului, șefii apărării din țările membre NATO vor emite recomandări și direcționări privind rolul NATO pentru asigurarea climatului de securitate în regiunea Nord-Atlantică și vor dezbate din punct de vedere militar-strategic acțiunile militare aflate în desfășurare.

Un subiect important pe agenda conferinței va fi revizuirea conceptului inițial "Descurajarea și apărarea spațiului Euro-Atlantic" în vederea elaborării conceptului final în anul 2020.

XXX

Comitetul Militar al NATO se reunește o dată pe an într-o țară membră a Aliantei, la nivelul șefilor apărării, pentru a discuta despre operațiunile și misiunile NATO, și pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianța poate răspunde cel mai bine la provocările globale de securitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4494 secunde