Șeful Statului Major General participă la Comitetul Militar NATO

182
Șeful Statului Major General participă  la Comitetul  Militar NATO - comitetnatoseful-1505488759.jpg
Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, va participa, în zilele de 16 și 17 septembrie, la Tirana, Albania, la sesiunea Comitetului Militar al NATO.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la aspectele militare de actualitate privind continuarea implementării conceptului de Stabilitate a Alianței, situația de securitate din regiunea Balcanilor de Vest, misiunea Resolute Support din Afganistan și misiunea KFOR din Kosovo.

De asemenea, șefii apărării vor analiza stadiul angajamentului NATO în lupta împotriva terorismului, inițiativa de consolidare a capacităților de apărare, pregătirea și consolidarea capacităților NATO în Irak.

În cadrul conferinței, șefii apărării vor alege următorul președinte al Comitetului Militar al NATO, care va prelua mandatul în 2018.

Conferința Comitetului Militar va fi prezidată de generalul Petr Pavel, președintele Comitetului militar al NATO. La activitate vor participa și generalul Curtis M. Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) și generalul Denis Mercier, Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT).

Comitetul Militar se întâlnește, în formatul șefilor apărării, la Bruxelles, de două ori pe an, pentru a discuta despre misiunile și operațiile actuale și viitoare și pentru a formula recomandările în ceea ce privește consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare și adaptarea pe termen lung a Alianței Nord-Atlantice, iar o dată pe an se întâlnește într-o țară aliată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.314 secunde