Senatorul Mircea Banias a cerut cercetarea disciplinară a doi procurori

454
Senatorul constănțean Mircea Banias a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii cercetarea disciplinară a procurorilor Gheorghe Bocșan și Lucian Papici. El spune că a mai adresat o solicitare similară în luna iunie a anului trecut, la care nu a primit niciun răspuns.
În ultima perioadă, în presă au tot apărut fragmente din rechizitoriul prin care DNA l-a trimis în instanță pe Mircea Banias alături de alți inculpați.
În acest context, senatorul a făcut, ieri, anumite precizări printr-un comunicat de presă: "În ultima perioadă, DNA a devenit un grup de incompetență organizat, care, pe mulți bani publici, reușește să umple instituția de ridicol și să arunce o pată uriașă pe justiția din România. În cele aproximativ 20 de pagini, dintr-un total de peste o mie, care îmi sunt alocate, procurorii se chinuiesc să justifice abuzurile inimaginabile la care am fost supus, făcând o serie de afirmații care nu au niciun fel de suport, folosindu-se de minciună și denaturând aberant sensul unei acțiuni caritabile la care am participat, cu ocazia sărbătorilor de iarnă din anul 2010, în mijlocul membrilor asociației surzilor din Constanța", a precizat Mircea Banias.
El a mai adăugat că este flagrantă nu numai lipsa oricăror probe materiale din dosar, dar și a textelor din legea română în vigoare, care să poată fi invocate pentru a incrimina o acțiune caritabilă, motiv pentru care procurorii recurg la un citat din "Raportul Procurorului General al SUA în cadrul Camerei Reprezentanților din 1959".
"Consider că modul în care DNA intervine în viața publică din România, cu dosare la comandă, implicându-se în jocuri politice, nu face decât să creeze imaginea unui stat polițienesc în care cetățeanul se simte amenințat de instituții care ar trebui să-l protejeze. Voi întreprinde toate demersurile legale posibile, la instituții românești și europene, în așa fel încât asemenea practici să fie stopate. În acest sens, fac un apel public la CSM, prin care solicit cercetarea disciplinară a procurorilor Bocșan Gheorghe și Papici Lucian", mai spune Mircea Banias în comunicatul de presă.
Senatorul Mircea Banias a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în dosarul privind fapte de corupție din Vama Port Constanța, alături de alte 38 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bogdan Hossu, în dispută cu DNA
Pagina a fost generata in 0.95 secunde