Concurs Senatul a decis ca sistemul 112 să fie finanțat din bugetul STS

186

Articole recomandate

Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență - 112 ar urma să fie finanțat din bugetul STS, instituție care va prelua de la ANRCTI și patrimoniul sistemului, au decis senatorii care au adoptat astfel, în calitate de primă Cameră sesizată, o inițiativă legislativă PD-L.
Inițiativa democrat-liberalului Costică Canacheu prevede finanțarea din bugetul STS a cheltuielilor pentru administrarea, operarea, întreținerea și dezvoltarea sistemului 112, precum și pentru personalul aferent. Finanțarea ar urma să fie făcută începând cu 1 iunie, se arată în propunerea democrat-liberalului.
Inițiativa prevede, de asemenea, trecerea patrimoniului sistemului 112 din administrarea ANRCTI în cea a STS.
Guvernul nu a susținut propunerea deoarece sistemul 112 se află în proprietatea ANRCTI, iar formularea inițiatorului este confuză pentru că nu specifică dacă se dorește schimbarea proprietarului sau doar a administratorului.
Astfel, Guvernul motivează că inițiativa nu se justifică dacă se dorește schimbarea administratorului, atâta timp cât STS este autoritatea care exercita dreptul de administrare a sistemului. Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.091 secunde