Sentință FINALĂ! Dan Voiculescu, condamnat DEFINITIV la 10 ani de închisoare!

1013
14
Sentință FINALĂ! Dan Voiculescu, condamnat DEFINITIV la 10 ani de închisoare! - danvoiculescu-1407497188.jpg
La capătul a aproape șase ani de judecată, ziua de azi, 8 august, marchează punctul final în procesul ce vizează privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. În urmă cu puțin timp, Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu EXECUTARE. Verdictul a fost dat în ședință publică.


Anchetatorii susțin că DAN VOICULESCU și-a utilizat poziția de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preț mult mai mic decât cel de piață. 3,6 hectare de teren și un hectar de construcții în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real, susțin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În același dosar, a fost condamnat la 6 ani de închisoare Jean-Cătălin Sandu, administrator al S.C. Benefica S.A. București (firmă din grupul Grivco) în perioada 01.01.2002 — 28.01.2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în perioada octombrie 2001—mai 2005, membru AGA al S.C. I.C.A. SA București în perioada noiembrie 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA.

Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit 7 ani de închisoare.

Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare — Concesionare a ADS, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare.

Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA București, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă primind și Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acționarilor a ICA.

Foștii cenzori la ICA inculpați în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
adi
8 august 2014
perfect

De cand asteptam, in sfarsit parca se vede o urma de speranta pentru tara asta ! Daca i se confisca si tot ce are chiar poti sa zici ca s-a facut dreptate cat de cat. Respect DNA si judecatorilor !

Pentru Adi pres
8 august 2014
Esti dus cu duhul baiete

Ei nici chiar asa, dar Basescu care a furat flota, peste 300 vapoare, ce sentinta merita ?...iti spun eu, judecat si condamnat la Targoviste, apoi...putin impuscat pentru inalta tradare a poporului roman si furt calificat in dauna avutului obstesc !!!

adi
8 august 2014
hahaha

Prietene, ai gresit strada, latrina 3 e pe alt site. Ce legatura are Basescu cu ce am zis eu ? Si daca tot esti p-aici am si eu o nedumerire: chiar asa ti-au spalat creierul antenele alea sau tu CHIAR crezi ce zici ? Daca e a doua e mai grav decat credeam

anti-hoti
8 august 2014
Dumnezeu nu ne lasa!!!

nu am nimic cu nimeni dar sunt placut surprins de sentinta,in sfarsit se face dreptate,cei ce au distrus Romania,trebuie sa plateasca...l-au impuscat pe Ceausescu in Sfanta zi de Craciun

Banuta
8 august 2014
Truta

BANII de ce nu ii ia???

bbb
8 august 2014
urmeaza Elena Udrea

Si traian baSECU

Erdin
8 august 2014
Asteptam si pe Base la parnaie!

Inseamna ca Basescu si acolitii lui vor fi condamnati pe viata,caci timp de zece ani au facut ce nici Stalin nu ar fi putut,ca sef de stat, membru in UE.

io
8 august 2014
de placere

De acord! Fiecare merita sa doarma cum isi asterne. Ideea e sa se demonstreze concret ca el a facut-o cu mana lui si nu ca s-a descoperit o lumina violet sau un pixel albastru sau influenta prin telepatie, ceea ce a dus la intocmirea dosarului si validarea verdictului (intelegeti ce zic ... sper). Partea proasta care se aplica aici, e ca atunci cand vanezi ca disperatu pe cineva pentru ca nu stii cum sa il faci sa taca ... sau sa vanezi inchiderea sau adormirea unui trust de presa doar prin judecarea persoanei care l-a infiintat acum multi ani asta e ... "inteligenta". @adi & CO. tinere bavarez sunt de acord cu tine DNA, judecatori, dreptate ... asta ne dorim, aratami-o si mie, ca tot ce se face in prezent este referitor la trecut nu este la ceea ce se intampla acum. Multi dintre noi mor de foame, fabricile sunt inchise pe interese, padurile sunt taiate si cate si mai cate hotii pe fata (ASTA IN PREZENT), iar noi ne bucuram ca si GHIOLBANII ca hotii de acum 20 de ani sunt inchisi. Mentalitate de cacao. Concluzia? hotii de azi ii vedem condamnati peste 20 de ani, daca o sa mai traim sau daca o sa mai existe ceva din tara asta. Atata timp cat in tara asta nu se va face in PREZENT ceva pt. PREZENT si VIITOR toti cei se bucura pentru rezultatele de acum aferente eventimentelor ce au avut loc pe cand era bunica fata (de orice natura, condamnari, privatizari, infrastructura ... alegeti), sunt doar niste marionete lipsite de gandire proprie si infuentate doar de ce aud in jur. un week-end placut

adi
8 august 2014
e un inceput

Nimeni nu zice ca totul s-a rezolvat cu aceasta condamnare, dar este un inceput destul de bun as zice. Pentru cine vrea dovezi recomand sa citeasca rechzitoriul nu sa se uite la televizor la nush ce posturi dubioase (antene, rtv etc). Oricine are tangenta cu domeniul juridic stie ca un proces de o asemenea anvergura dureaza ani de zile si presupune o munca titanica, de aici si respectul meu pentru cei care au depus-o. Nu poti sa condamni si sa rapui o structura mafiota in cateva luni, tocmai deaceea a si durat atat. O decizie a justitiei intr-un stat democratic ar trebui luata ca atare si RESPECTATA, nu comentata de toti lingaii pe la toate televiziunile. Cui nu-i convine sa se mute la mama Rusia. Si pentru a n-spea oara oameni buni, ce legatura are Basescu cu acest proces ? Si va rog fara replici copiate de la antene, chiar vreau sa cred ca mai exista si oameni normali in tara asta

un constantean nemultumit
8 august 2014
jos mazare

jos mazare. jos porcusor constantinescu. voiculescu a cazut. mazare tunde-te, mananca si tu o varza ca voiculescu si pregateste-ti tricoul cu zeghe ca tu urmezi tata. la puscarieeeeee animalule

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3214 secunde