Senzațional și în direct! Fostul patron de la OTV, Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore!

7561
Senzațional și în direct! Fostul patron de la OTV, Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore! - x-diaconescu-dan-perchezitie-1680771527.png

Articole de la același autor

UPDATE


Potrivit IPJ Constanța, Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu minor și 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile. 
"Totul este o invenție!", a declarat Dan Diaconescu la ieșirea din sediul Poliției.


UPDATE

Referitor la acuzațiile ce îi sunt aduse fostului om de televiziune și politician, avocatul său, Alexandru Murărescu, a declarat că clientul său neagă vehement că ar fi întreținut relații sexuale cu minore sau cu prostituate. „Nu este adevărat faptul că le-a cunoscut pe fete într-un hotel din Olimp, nu rezultă din dosar o asemenea împrejurare. Dumnealui susține că nu s-a culcat cu ele și susține vehement acest lucru. A existat un filmuleț, nu știu dacă compromițător, dar a existat un filmuleț în scop de șantaj, dar despre filmuleț nu pot da mai multe amănunte. Este o cauză care instrumentează presupuse fapte de natură penală săvârșite împotriva unor minori. (...) Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul-verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate.Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare, mi-a spus sec: «Niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate»”, a spus avocatul Alexandru Murărescu.

Cât privește împrejurările în care a fost săltat de mascați de la domiciliu, avocatul a arătat că Dan Diaconescu nu se afla ascuns într-un dulap, așa cum s-a speculat în presă, ci se afla într-un dressing, o cameră în vecinătatea dormitorului. 





Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au confirmat că joi, 6 aprilie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 55 de ani, din municipiul București.

Percheziția a fost realizată într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit. Potrivit unor surse din rândul oamenilor legii, suspectul este Dan Diaconescu, fostul patron al televiziunii OTV și fost parlamentar.

La închiderea ediției, anchetatorii au transmis că Dan Diaconescu a fost reţinut, fiind acuzat de act sexual cu minori.

În fapt, oamenii legii susțin că, în anii 2020 și 2021, acesta ar fi întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani și 4 luni, la acea vreme) - în București și în Constanța. Ulterior, a făcut același lucru cu sora geamănă a minorei, tot în București și Constanța. Tot în acea perioadă, a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea. Dan Diaconescu ar fi fost păcălit de una dintre minore că a găsit o prietenă virgină. El ar fi fost filmat și ulterior șantajat să ofere bani, în caz contrar, imaginile urmând a fi publicate.

Fostul parlamentar Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat în 2017, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. Dan Diaconescu a câştigat 200 de zile pentru că a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi. El a fost încarcerat în martie 2015, după ce a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moț. Procurorii au arătat în rechizitoriu că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat, direct și indirect, printr-un intermediar, pe primarul comunei Zărand din Arad, pentru a-l determina pe acesta să predea suma de 200.000 de euro. Sub presiunea amenințărilor, Ion Moț a predat unui intermediar suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5116 secunde